Overlevende aborterede efter Costa Concordia-forlis

En gravid kvinde, der overlevede, men aborterede efter Costa Concordia-forliset, sagsøger nu rederiets ejere

(Foto: Gregorie Borgia/AP) Italienske dykkere undersøger Costa Concorida for overlevende.
(Foto: Gregorie Borgia/AP) Italienske dykkere undersøger Costa Concorida for overlevende.

Den 30-årige, italienske kvinde Christina M. var gravid i fjerde måned og om bord på Costa Concordia, da det forliste den 13. januar.

Kvinden blev reddet fra det synkende krydstogtskib i en redningsbåd. Men få uger efter forliset blev hun indlagt på hospitalet, hvor hun aborterede barnet, det oplyser det franske nyhedsbureau AFP.Costa Concordia er en turistattraktion Costa Concordia er en turistattraktionLægerne vurderer, at kvinden aborterede på grund af det massive psykiske stress efter forliset og på grund af, at den redningsbåd hun blev evakueret i, smadrede ind i sten på vejen ind til den nærmeste kyst.

Chrisitna M.s advokater anlægger nu en civil retssag mod Costa Concordias ejere, hvor de kræver omkring 6,7 millioner kroner i erstatning.Skibspassagerer krver milliarderstatning Skibspassagerer kræver milliarderstatningSagsøger kujonkapatajen
Op mod 32 mennesker frygtes omkommet, efter at luksuskrydstogt-skibet Costa Concordia forliste ud for den italienske østkyst nær øen Giglio.

Advokatgrupper, der repræsenterer op mod 3000 overlevende, har allerede indgået forlig med Carnival Lines, Costa Concordias moderselskab, på omkring 11.000 euro til hver af de overlevende, plus at udgifterne til krydstogtet bliver dækket.

Seks amerikanske passagerer sagsøger dog Carnival Lines separat og kræver en kompensation på op mod 460 millioner dollar.

Læs også: Ung kvinde: jeg elsker kujon-kaptajnen

Også flere franske passagerer har afvist forliget og sagsøger rederiet gennem franske domstole, og 19 tyske passagerer sagsøger den italienske kaptajn Francesco Schettino.TV: Ikke flere overlevende p Costa ConcordiaTV: Ikke flere overlevende på Costa Concordia