Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Nato erkender fatal fejl

Nato erkender, at civile kan være dræbt under et bombeangreb i Libyens hovedstad Tripoli på grund af fejl i et våbensystem. Ifølge libyske myndigheder er ni civile blevet dræbt ved det fejlslagne angreb

Fejl i Nato-våbensystem kan have forårsaget drab på ni i Tripoli.

Nato erkender, at civile kan være dræbt under bombeangreb i Tripoli på grund af fejl i et våbensystem.

I en erklæring fra den vestlige alliance søndag oplyses det, at militære missiler var målet for et luftangreb i Tripoli lørdag aften.

- Det ser imidlertid ud til, at et våben ikke ramte det planlagte mål. Der kan have været en fejl i våbensystemet, som kan have forårsaget drab på civile, hedder det i erklæringen.

I hovedstaden Tripoli siger talsmand for regimet under Muammar Gaddafi, at ni civile blev dræbt under Nato-luftangrebet.

Libyske embedsmænd viste udenlandske journalister fem lig, deriblandt to små børn, som skulle være blandt ni dræbte i distriktet al-Arada i den libyske hovedstad.

Journalister blev derefter ført til et hospital, hvor andre lig blev vist frem.

- Nato beklager tab af uskyldige civile liv, siger lederen af missionen i Libyen, general Charles Bouchard.

Regeringstalsmanden Mussa Ibrahim siger, at fire tilfældigt forbipasserende var blandt de dræbte, og at 18 mennesker blev såret.

Herhjemme oplyser flyvevåbnet, at der er gennemført fire danske missioner i Libyen i de seneste 24 timer frem mod søndag klokken 15.00 dansk tid.

Det er i flere områder mellem Nalut og Misrata, at danske fly har været indsat i observationsopgaver. Men de danske fly kastede ingen bomber over Libyen.

Nato er fortsat ved at efterforske rapporterne om luftangrebet. Men generelt understreger alliancen, at de eneste mål, Nato er ude efter, er militære mål.

Nato har i flere måneder bombarderet mål i Libyen i det, som Nato siger, er en operation, der skal beskytte civile i landet, som har gjort oprør mod Libyens leder, Muammar Gaddafi, og hans 41 år lange styre.

I byen Misrata blev ni mennesker dræbt søndag og 51 blev såret under kampe mellem Libyens hær og oprørere, oplyser oprørsbevægelsen.

/ritzau/AFP

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen