Kampe i Kairo: Kristnes hjem brændes af

Bål og brand er langt fra ovre i Egypten. På et døgn er 52 kristne kirker stormet og sat i brand

Ikke kun kirker er under angreb. Moskeer sættes også i brand i bydelen Nasr, Kairo. (Foto: AP).
Ikke kun kirker er under angreb. Moskeer sættes også i brand i bydelen Nasr, Kairo. (Foto: AP).

Siden Egypten onsdag blev erklæret i undtagelsestilstand, gælder ingen regler længere. Hovedstaden Kairo er forvandlet til et blodbad, og lig hober sig op.

Den egyptiskfødte Biskop Angaelos, der er leder af den koptiske ortodokse kirke i Storbritanien, har kontakt til sine kolleger i Kairo, der fortæller, at 52 kristne kirker er blevet angrebet inden for et døgn. Det skriver CNN.

Se også: 'Stanken af død er overvældende'

- Det er frygteligt, at alt det kan ske på kun én dag, siger Dalia Ziada fra Ibn Khaldun Centret for Udviklingsstudier til CNN og fortsætter:

- Det handler ikke kun om brændende kirker. Det handler om, at de brændende kirker vil indlede til at svare igen, og det vil spire til endnu mere vold. Det er et meget, meget farligt spil at spille, siger han.

Forskeren Ishak Ibrahim kan overfor CNN bekræfte mindst 30 af angrebene. Mange beskylder tilhængere af Det Muslimske Broderskab at stå bag angrebene. Og det er ikke kun de kristne kirker, der bliver sat i brand. Det gælder også mange kristnes hjem, virksomheder og skoler. Det fortæller forskeren til CNN.

Se også: Hjerteskærende sms fra dræbt datter

I sidste uge udsendte Biskop Angaelos en advarsel om 'en reel risiko for alle kristnes liv', og kristne boghandlere oplever 'fuldstændig afbrænding og ødelæggelser' af butikker i byerne Assiut og Minya i det sydlige Egypten.

CNN har lavet en liste med kirker og skoler, som kristne skal holde sig fra. De ligger på steder i Alexandria, Arish, Assiut, Beni Suef, Kairo, Fayoum, Gharbiya, Giza, Minya, Qena, Sohag og Suez.

I går advarede Udenrigsministeriet danske turister om at rejse til Egypten, og rejseselskaberne Apollo, Spies og Star Tour aflyser afgange til landet og henter gæster hjem til Danmark.

Se også: Rejseselskaber indstiller Egypten-rejser Rejseselskaber indstiller Egypten-rejser

Tidligere var anbefalingen, at danskere kun skulle holde sig fra hovedstaden Kairo og andre egyptiske storbyer, men nu gælder det også turistområderne ved Rødehavet og Aqababugten.

Er du i Egypten eller kender du nogen, så hører vi gerne om situationen. Mail til 1224@eb.dk eller sms 1224(Almindelig sms-takst).1 af 5 Prince Tados Kirken efter ildspåsættelse. (Foto: AP Photo/Roger Anis, El Shorouk Newspaper).
2 af 5 Bydelen Nasr, Kairo. (Foto: AP Photo/Khalil Hamra)
3 af 5 Lig fra blodbadet i bydelen Nasr, Kairo. (Foto: AP Photo/Khalil Hamra).
4 af 5 Bydelen Nasr, Kairo. (Foto: AP Photo/Khalil Hamra).
5 af 5 Ikke kun kirker er under angreb. Moskeer sættes også i brand i bydelen Nasr, Kairo. (Foto: AP).
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen