Obama klar til enegang mod Syrien

Obama har noteret sig den britiske afvisning, men vil gøre hvad han finder bedst for USA, lyder det

- Hvis det tjener USA's interesser er Barack Obama klar til enegang mod Syrien. (Foto: AP)
- Hvis det tjener USA's interesser er Barack Obama klar til enegang mod Syrien. (Foto: AP)

Præsident Barack Obama vil gøre, hvad der er bedst for USA's interesser - til trods for det britiske underhus' afvisning af en hurtig militæraktion i Syrien.

FN-stormagter drøfter kemiske angreb i Syrien

En talsperson for Det Nationale Sikkerhedsråd i USA siger, at administrationen har noteret sig resultatet i Storbritannien.

- Som vi har sagt, vil præsident Obama træffe sin beslutning ud fra, hvad der bedst for USA's interesser, siger talsperson Caitlin Hayden.

- Han mener, at der er grundlæggende interesserer på spil for USA, og at lande, der forbryder sig med internationale normer angående kemiske våben, skal holdes ansvarlige, siger hun.

Cameron taber afstemning om Syrien-aktion

Hun tilføjer, at USA fortsat vil samarbejde og tale med den britiske regering om Syrien.

- Det er en af vores tætteste allierede og venner, lyder det fra talspersonen ifølge Reuters.

Syriens hær bringer sine Scudraketter i sikkerhed

Flere fra den amerikanske regeringstop - heriblandt udenrigsminister John Kerry - deltog sent torsdag dansk tid i et telefonmøde med medlemmer af Kongressen.

- Præsidentens nationale sikkerhedsteam siger, at han stadig overvejer sine muligheder og vil fortsætte med at konsultere med Kongressen, siger demokraten Eliot Engel, der er medlem af Repræsentanternes Hus.

- Det Hvide Hus gjorde det meget klart, at der ikke er nogen som helst tvivl om, at kemiske våben er blevet benyttet, og at de er blevet brugt med forsæt af Assad-regeringen, fortsætter han.

Militante Syrien-krigere er på fri fod i Danmark

Eliot Engel siger, at der blev talt om det britiske nej til at deltage i en operation i Syrien under telefonmødet. Men "præsidenten vil gøre, hvad han finder bedst for den amerikanske befolkning" uanset, hvad andre lande mener og gør, påpeger han.

Præsident Bashar al-Assads styre har afvist at stå bag gasangrebet i sidste uge nær Damaskus og peger i stedet på, at oprørere står bag. FN's våbeninspektører er fortsat i gang med at undersøge området.