Cameron taber afstemning om Syrien-aktion

Den britiske premierminister siger, at han vil handle i overensstemmelse med den symbolske afstemning

Premierminister David Cameron tabte torsdag aften en symbolsk afstemning i det britiske underhus om at få mandat til at deltage i en hurtig militæraktion i Syrien.

Syriens hær bringer sine Scudraketter i sikkerhed

Cameron siger efter nederlaget, at han vil handle i overensstemmelse med resultatet, og at han forstår den folkelige og politiske skepsis mod at gribe ind i den syriske borgerkrig.

272 medlemmer stemte for forslaget, mens 285 stemte imod.

Militante Syrien-krigere er på fri fod i Danmark

Dermed vil Storbritannien ikke deltage, hvis USA skulle beslutte sig for en hurtig aktion mod Assad-regimet i Syrien efter styrets mulige brug af kemiske våben ved Damaskus.

Den britiske forsvarsminister, Philip Hammond, er overrasket over resultatet af afstemningen, og USA vil blive skuffet over, at Storbritannien "ikke vil være involveret" i en militæraktion, siger han.

Men Hammond forventer stadig, at der kommer en militær operation i Syrien, til trods for at Storbritannien melder pas.

FN-stormagter drøfter kemiske angreb i Syrien

David Cameron har talt i skarpe vendinger mod det syriske styre, hvis giftgasangreb skulle have kostet hundredvis af mennesker livet.

Han har dog erkendt, at giftgasangrebet ikke er bevist med 100 procents sikkerhed.

- Spørgsmålet i Underhuset i dag er, hvordan vi skal reagere på en af ? ?de mest afskyelige anvendelser af kemiske våben i et århundrede med nedslagtning af uskyldige mænd, kvinder og børn i Syrien, sagde Cameron tidligere torsdag.

Obama klar til enegang mod Syrien

Forslaget var stillet af den konservative-liberaldemokratiske koalitionsregering, men som følge af modstand fra oppositionspartiet Labour var det blevet markant udvandet.

I det nu nedstemte forslag lød det, at Storbritannien ikke ville foretage sig noget militært mod det syriske regime, før FN-inspektørerne vender tilbage med en rapport med beviser for angreb med kemiske våben.

Nederlaget i Underhuset vil blive opfattet som et hårdt slag for Cameron, som ekstraordinært havde indkaldt parlamentet i sommerferien til afstemningen.