Syriens hær bringer sine Scudraketter i sikkerhed

Præsident Bashar al-Assads hær forbereder sig på et vestligt angreb som svar på sidste uges nervegasangreb

Præsident Bashar al-Assads styrker i Syrien har flyttet adskillige Scudraketter og snesevis af mobile affyringsramper fra en militærforlægning i den nordlige del af Damaskus.

Det sker formentlig for at beskytte våbnene fra vestlige angreb, siger oppositionskilder torsdag.

Cameron taber afstemning om Syrien-aktion

Flytningen fra foden af Qalamoun-bjergene, en af Syriens mest militariserede distrikter, synes af være en forebyggende, men begrænset våbenrokade i områder i det centrale Syrien, som fortsat kontrolleres af Assads styrker, siger diplomater i Mellemøsten.

De siger videre, at kampe i nærheden af vigtige veje blokerer for en større evakuering af de hundredvis af sikkerheds- og militærbaser, som er spredt ud over landet, hvor Assads far indførte sit autokratiske dynasti for 40 år siden.

FN-stormagter drøfter kemiske angreb i Syrien

Med luftangreb fra amerikanske styrker lurende i horisonten som svar på et giftgasangreb mod civile i en forstad til Damaskus i sidste uge beskyldes nogle af Assads hærenheder af oppositionen for at have stået bag angrebet.

Den syriske regering beskylder oprørerne for at have brugt nervegas i angrebet, mens en række vestlige magter holder præsident Assad ansvarlig for angrebet uden at have de endelige beviser.

Obama klar til enegang mod Syrien

I hovedkvarteret for hærens 155. Brigade, en raketenhed, hvis base ligger langs Syriens vigtigste hovedvej fra hovedstaden til Homs, har spejdere for oprørerne set snesevis af mobile Scud-affyringsramper køre af sted torsdag morgen.

Kilder blandt de militante oprørere siger, at spejdere så raketter dækket af presenninger på de mobile affyringsramper, ligesom lastvognstog var læsset med raketter og andet udstyr.

Flere end en snes 11 meter lange ballistiske Scud-raketter med en rækkevidde på 300 kilometer er i løbet af i år blevet affyret fra Qalamoun-basen, nogle mod Aleppo langt mod nord.