Sådan bombede vi Danmark

Al-Qaida offentliggør dokumentarfilm om ambassade-angreb

En dokumentarfilm om bombningen af den danske ambassade i Islamabad, hvor otte mennesker blev dræbt, er nu offentliggjort af Al-Qaida. (Foto: AP)
En dokumentarfilm om bombningen af den danske ambassade i Islamabad, hvor otte mennesker blev dræbt, er nu offentliggjort af Al-Qaida. (Foto: AP)

Al-Qaida har via sin medierorganisation As-Sahab offentliggjort en timelang dokumentarudsendelse om angrebet på den danske ambassade i Pakistan. Filmen rummer optagelser af den terrorist, der udførte angrebet. På filmen forklarer bombemanden, hvorfor han agter at begå selvmord ved at angribe den danske ambassade. Der er optagelser, hvor han står ved den bil, der blev benyttet ved angrebet.

Filmen rummer også kopierede optagelser med interview med tegneren Kurt Westergaard, der tegnede en af de Muhammed-tegninger, der var med til at udløse tegning-krisen.

I dokumentarfilmen forklarer den højtstående Al-Qaida-kommandant Mustafa Abu al-Yazid, at Danmark bliver angrebet, dels på grund af Muhammed-tegningerne, dels fordi Danmark har deltaget i besættelsen af Irak og Afghanistan.

Angrebet på den danske ambassade i Pakistan i juni kostede seks pakistanere livet og blev gennemført efter nye offentliggørelser af Muhammed-karikaturer i danske medier.

Det amerikanske militær har udtalt, at Mustafa Abu al-Yazid omkom ved et amerikansk udført bombeangreb tidligere i august.

Se et klip af selvmordbomberen på videoen til højre.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere