Venstre-ekstreme mistænkt for skyderi mod Gyldent Daggry

Attentatet mod Gyldent Daggry er ifølge græsk politi udført af den ekstreme venstrefløj

Den græske venstrefløj har truet med hævn over Gyldet Daggry, som de holder ansvarlig for drabet på en 34-årig venstreorienteret rapper. (Arkivfoto: AP)
Den græske venstrefløj har truet med hævn over Gyldet Daggry, som de holder ansvarlig for drabet på en 34-årig venstreorienteret rapper. (Arkivfoto: AP)

Græsk politi mistænker venstreekstreme guerillabevægelser for at stå bag skudattentatet mod Gyldent Daggry, skriver det lokale medie Kathimerini.

To blev dræbt og en tredje hårdt såret ved Gyldent Daggrys hovedkvarter i den nordlige forstad til Athen, Neo Iraklio. Alle er medlemmer af de højreekstreme parti.

Myndighederne har karakteriseret skyderiet som terrorisme, og efterforskningen er derfor overdraget til den græske anti-terror enhed.

Se også: To dræbt af skud i Athen nær Gyldent Daggry

22-årige Manolis Kapelonis og 26-årige Giorgos Fountoulis blev dræbt af skud i hoved og bryst, mens den 29-årige Alexandros Gerontas stadig er i livsfare, efter han blev ramt i nyrerne og efterfølgende opereret.

Kilder ved politiet peger på, at den eneste gruppe, der tidligere har lavet denne slags angreb, er 'Sect of Revolutionaries', som tog ansvaret for drabene på den græske betjent Nektarios Savvas i juni 2009 og journalisten Sokratis Giolias i juli 2010.

Siden er hadet mellem højre- og venstrefløj for alvor blevet genantændt, da den venstreorienterede rapper Pavlos Fyssas blev knivdræbt af et medlem fra Gyldent Daggry i september.

Se også: Uro i Grækenland: Aktivister i slagsmål med politietSe også: Græsk partileder flyttes til superfængsel

Senest har fængslede medlemmer fra det venstreekstreme netværk 'Conspiracy Cells of Fire' (CCF) offentliggjort et underskrevet dokument, hvor de opfordrer venstrefløjen til at danne 'fælles front' med henvisning til andre terrororganisationer - heriblandt 'Sect of Revolutionaries'.

CCF er tidligere sat i forbindelse med en række brandattentater i Grækenland.

En helt tredje mistænkt er Nikos Maziotis, der er medlem af en gruppen 'Revolutionary Struggle'. Han er i øjeblikket eftersøgt for sin forbindelse til et væbnet bankrøveri i sidste måned.

Se også: Bombeanslag rammer græske ekstremisterSe også: Græsk politi slår til mod indvandrerfjendsk parti

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere