Journalistmordere i Mali jages af styrker

Tilbagetrækning af franske styrker i Mali kommer ikke til at ske foreløbig, siger talsmand fra regeringen

Internationale styrker jager de formodede gerningsmænd, der står bag drabene på to franske journalister, der blev fundet skudt ved byen Kidal i det nordøstlige Mali lørdag.

- På nuværende tidspunkt er der ingen præcise meldinger om, hvem der står bag drabene, men vi vil gøre alt for at finde dem og straffe dem, siger den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

Ifølge en kilde hos politiet i den nordlige by Gao er "omkring et dusin" tilbageholdt under mistanke for at have begået mordene på de to journalister.

Men en unavngiven kilde tæt på den franske forsvarsminister Jean-Yves Le Drian afviser over for AFP, at der overhovedet har været foretaget anholdelser af formodede gerningsmænd siden lørdag.

Vidneberetninger peger i retningen af, at gerningsmændene kommer fra den lokale oprørsgruppe Tuareg, der forskansede sig og overtog magten i den nordligste del af Mali efter et militærkup i marts sidste år.

Med blot tre uger til parlamentsvalget, der er det første siden kuppet, understreger mordene på de to journalister en stigende sikkerhedsrisiko i landet. Parlamentsvalget skulle symbolisere Malis endelige overgang til demokrati.

Den franske regering har haft planer om at reducere antallet af soldater fra 3000 til 1000 i Mali. Det skulle være sket i januar.

- Vi bliver formentlig nødt til at styrke vores tilstedeværelse i landet for at kunne bekæmpe terrorismen i landet. Den anspændte situation i det nordlige Mali bliver ikke løst i løbet af et par måneder, siger Najat Vallaud-Belkacem, der er talsmand for den franske regering.

De fredsbevarende styrker består af soldater fra Frankrig og Mali, samt FN, der blandt andet støttes af hollandske styrker.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere