Irak: Selvmordsbombere dræber 16 personer på militærbase

30 mennesker er blevet slået ihjel under forskellige bombeangreb i Irak. Hårdest gik det til nord for Bagdad

16 mennesker har sent torsdag mistet livet på en militærbase i Irak, efter at to selvmordsbombere slog til med få minutters mellemrum.

Først sprængte en selvmordsbomber sig selv i luften ved indgangen til militærbasen i Tarmiya nord for Bagdad, og da soldater ville hente de sårede, udløste den anden selvmordsbomber sin sprængladning. Blandt de dræbte er soldater, politifolk og læger.

Irak blev ramt af adskillige andre selvmordsangreb torsdag. I den østlige del af hovedstaden Bagdad blev mindst tre mennesker dræbt og flere såret af en bilbombe, skriver nyhedsbureauet AFP. Huse og forretninger i nærheden blev ødelagt.

Nord for Bagdad blev syv mennesker slået ihjel i forskellige angreb, og i den vestlige del af landet - i Anbar-provinsen - blev tre soldater slået ihjel under endnu et selvmordsangreb på en militærbase.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har 30 mennesker mistet livet i torsdagens serie af bombeangreb.

Ingen grupper har umiddelbart påtaget sig skylden for drabene, men sunnimuslimske oprørere, heriblandt al-Qaeda, har jævnligt udset sig sikkerhedsstyrker som mål og andre, der arbejder for den shiamuslimske regering.

Voldsniveauet i Irak er steget kraftigt, efter at regeringsstyrker stormede en sunnimuslimsk protestlejr i det nordlige Irak for et halvt år siden.

Diplomater og analytikere siger, at den shiamuslimsk-ledede regering i Bagdad ignorerer alle klager fra det sunnimuslimske mindretal, hvilket er baggrunden for den eskalerende vold. Mere end 5500 mennesker har allerede mistet livet i år.

Blodsudgydelserne har øget frygten for, at Irak falder tilbage i en borgerkrig som i 2006-2007.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere