Advarsel til danskere i Vietnam: Tyfonen kommer

Supertyfon: 100.000 bliver reddet i sikkerhed inden tyfonen rammer Vietnams centrale og nordlige del. Danskere skal følge godt med, oplyser UM

Ødelæggelserne er enorme i Vietnam efter Haiyans hærgen. (Foto: AP)
Ødelæggelserne er enorme i Vietnam efter Haiyans hærgen. (Foto: AP)

Den kraftigste tyfon nogensinde målt har de seneste døgn hærget Filippinerne. Mindst 1200 mennesker har mistet livet.

Næste mål for supertyfonen er Vietnam, der de seneste år er blevet et yndet rejsemål for danske charter- og rygsækturister.

Udenrigsministeriets vagtcentral sender nu en kraftig opfordring til danske rejsende, som befinder sig i landet.

- De lokale vietnamesiske myndigheder har ekspertise på området og er i færd med at evakuere de områder, der risikerer at blive berørt, lyder det fra vagtcentralen.

- Danske rejsende i Vietnam opfordres til at registrere sig på danskerlisten, og til at følge de lokale myndigheders anvisninger, fortsætter meldingen.

100.000 evakueret

Danskerlisten er de danske myndigheders tilbud til rejsende i udsatte lande. Er man på listen, får man gode råd og beskeder, hvis en krise udvikler sig. Tilmelding sker på um.dk.

Udenrigsministeriet oplyser lørdag aften til Ekstra Bladet, at i alt 428 danskere står på danskerlisten. Det er både fastboende og turister i hele Vietnam.

Over 100.000 vietnamesere i provinserne Danang and Quang Ngai bliver evakueret forud for tyfonens ankomst.

Tyfonen ventes dog at aftage i styrke inden den ramme Vietnam i løbet af søndagen dansk tid.

Men Vietnams premierminister, Nguyen Tan Dung, tager situationen yderst alvorligt. Lørdag indkaldte han til krisemøde, skriver AFP.

Samtlige vietnamesiske fartøjer er blevet kaldt i havn og alle pumpestation er i alarmberedskab for 'at begrænse konsekvenserne i form af menneskelig og materielle skader', lyder det fra regeringschefen.

Se tyfonens kurs her.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere