Danmark yder millioner i støtte til ofre for supertyfon

10 millioner kroner skal gå til ofrene for supertyfonen Haiyan, der ramte Filippinerne og dræbte mere end 1200

Ødelæggelserne er omfattende i Filippinerne. (Foto: AP / Aaron Favila)
Ødelæggelserne er omfattende i Filippinerne. (Foto: AP / Aaron Favila)

Der er akut brug for nødhjælp i Filippinerne, efter at supertyfonen Haiyan har hærget landet og dræbt mere end 1200 mennesker. Det tal ventes at stige yderligere, mens tyfonen forsætter mod Vietnam.

Derfor har udviklingsminister Christian Friis Bach (R) fundet 10 millioner kroner, der skal gå til ofrene for tyfonen.

- Der er en meget, meget barsk naturkatastrofe, og man skønner, at op mod fire millioner mennesker er ramt af tyfonen. 100.000 mennesker har brug for hjælp i form af mad, vand og telte.

- Vi har fundet 10 millioner kroner, vi kan stille til rådighed, siger Christian Friis Bach.

I kystbyen Tacloban er mindst 1000 døde, mens meldinger fra den hårdt ramte Samar-provins tyder på, at der er 200 døde der, vurderer filippinsk Røde Kors.

Haiyan, der er en af de kraftigste tyfoner nogensinde, har dræbt hundredvis af mennesker, mens tsunamiagtige bølger og voldsomme vindstød har jævnet hele samfund med jorden i Filippinerne.

Supertyfonen bragede fredag ind over land på de østligt beliggende øer Leytar og Samar med vindstød på omkring 315 kilometer i timen. Stormen sendte millioner af filippinere på flugt under dens hærgende færd hen over den sydøstasiatiske øgruppe.

Se også: Advarsel til danskere i Vietnam: Tyfonen kommerSe også: Vanvittige 380 km/t: Derfor er tyfonen den værste nogensindeSe også: Supertyfon forvandler kirke til lighus

- Det her er meget meget barsk naturkatastrofe, og der er brug for akut hjælp lige nu og her. I den slags katastrofer skal hele verden stå sammen og yde et bidrag, og der skal Danmark også være med.

- Og det er derfor, at vi har reageret meget hurtigt i dag, siger Christian Friis Bach.

Vietnam har påbegyndt en masseevakuering af mere end 100.000 mennesker fra områder i det sydøstasiatiske land, som den voldsomme tyfon har kurs mod.

FN's folk er til stede for at vurdere, hvad de berørte indbyggere har af behov for nødhjælp. Desuden står danske eksperter klar til at hjælpe.

- Vi har et hold af eksperter fra Beredskabsstyrelsen, som er klar til at rykke ud. FN har indikeret, at de har brug for den hjælp, siger udviklingsministeren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere