Tyfon-alarm i Vietnam: 600.000 mennesker evakueret

Vietnam forbereder sig på, at dødbringende tyfon rammer landet søndag

Flere end 600.000 mennesker er blevet evakueret i Vietnam, mens supertyfonen Haiyan nærmer sig kysten.

Det voldsomme uvejr, der har kostet tusindvis af menneskeliv i Filippinerne, ventes at ramme det sydøstasiatiske land søndag.

- Vi har evakueret mere end 174.000 husstande, hvilket svarer til flere end 600.000 mennesker, lyder det i en officiel rapport fra Vietnams kontrolmyndighed for oversvømmelser og storme.

Myndighederne i Vietnam begyndte allerede masseevakueringen lørdag.

Mange skoler er lukket, og folk fra lavtliggende kystlandsbyer evakueres til midlertidige tyfon-beskyttelsesrum i områder, der ligger højere oppe. Samtidigt har vandkraftværker fået ordre om at tage særlige sikkerhedsforanstaltninger.

Flyselskabet Vietnam Airlines har rådet deres passagerer til at være beredte på, at flyafgange kan blive forstyrret eller helt aflyst søndag.

Tyfonen Haiyan siges at være en af de værste, der nogensinde er buldret ind over land, og den ramte Filippinerne med vindstød på 315 kilometer i timen.

Over 10.000 mennesker meldes dræbt i uvejret, og dødstallet ventes at stige, da myndighederne stadig ikke har fået kontakt til flere af de tyfonramte provinser i Filippinerne.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere