Dansk skib afværger piratangreb: Ni er tilbageholdt

Skibet Torm Kansas blev lørdag udsat for et mislykket piratangreb. Ingen er kommet til skade

Et danskflaget skib blev lørdag udsat for et piratangreb i Det Indiske Ocean. Forsvarets skib Esbern Snare har tilbageholdt i alt ni formodede pirater, der nu befinder sig på det danske krigsskib.

Det oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK) søndag.

Hverken folk om bord på skibet, Torm Kansas, eller pirater kom til skade under angrebet på skibet, som havde bevæbnede vagter om bord. Heller ikke selve skibet eller dets last er blevet beskadiget.

Chefen for Natos flådestyrke dirigerede efter angrebet Esbern Snare til området for at lokalisere og pågribe piraterne, og natten til søndag fandt krigsskibet frem til to både tæt på det sted, hvor Torm Kansas blev angrebet.

Skibet var på åbent hav, da angrebet fandt sted, og var undervejs fra Sikka i Indien til Mossel Bay i Sydafrika.

Da piraterne gik til angreb, affyrede skibsvagterne ifølge en pressemeddelelse fra rederiet Torm flere advarselsskud. Alt foregik efter de gældende regler og procedurer, oplyser rederiet.

- Dette viser, at vores indsats mod pirateri virker. Det har stor betydning for dansk skibsfart, at vi deltager i Operation Ocean Shield ud for Somalias kyst. Det er med til at holde pirateriet i området nede, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

- Danske handelsskibe skal ikke frygte for deres liv og varer - derfor skal vi fortsætte vores kamp mod piraterne, lyder det.

Der bliver nu indsamlet beviser, der skal afgøre, om der er grundlag for retsforfølgelse.

Bevisindsamlingen skal blandt andet undersøge, om de formodede pirater kan kædes sammen med angrebet på det danske skib samt et angreb i samme område på et kinesisk skib få dage tidligere, oplyser SOK.

Den indiske kaptajn og hans besætning har alle haft mulighed for at informere deres pårørende om angrebet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere