Baby-mirakel i tyfonkaos

Midt i håbløsheden kom en nyfødt baby til verden i den ødelagte lufthavn i Tacloban

Den lille baby Bea Joy Sagales blev født i den ødelagte lufthavn i Tacloban. (Foto: AP)
Den lille baby Bea Joy Sagales blev født i den ødelagte lufthavn i Tacloban. (Foto: AP)

Mens myndighederne kæmper med at få nødhjælp frem til de ødelagte områder i det østlige Filippinerne, gav en nyfødt baby i byen Tacloban mandag håb om, at livet trods alt går videre.

Ifølge nyhedsbureauet AP brød jublen løs, da den lille baby Bea Joy Sagales kom til verden i den ødelagte lufthavn i Tacloban.

Den lille nyfødte pige blev hjulpet til verden af militærlæger i lufthavnen, og moderen - den 21-årige Emily Ortega - har det ifølge lægerne godt.

Se også: Efter tyfonen: Lig overalt i Filippinsk bySe også: Lovløshed og kaos efter supertyfonSe også: 10.000 meldes dræbt i tyfonramt provins

Efter tyfonen for tre dage siden måtte den højgravide Emily Ortega svømme rundt i oversvømmelserne og klamre sig til en pæl, inden hun blev reddet og bragt til evakueringscenteret i den ødelagte lufthavn.

Mens Emily Ortega kæmpede for sit eget og babyens liv, gik hendes mand rundt i den filippinske hovedstad Manila uvidende om sin families skæbne.

De filippinske myndigheder vurderer mandag, at 10 millioner mennesker er berørt af supertyfonen Haiyan.

Det endelige dødstal kendes endnu ikke, men myndighederne frygter, at det kan komme op på 10.000.

Flere tusinde soldater er blevet udstationeret for at bringe mad og vand frem, men redningsarbejdet er besværliggjort af, at infrastrukturen er totalt smadret i i den tyfonramte provins Leyte.

Den danske ambassadør i Filippinerne Nicolai Roge oplyser, at ambassaden fortsat mangler at få kontakt til 16 danskere. Flere af dem bor til daglig udenfor det værst ramte område, mens enkelte opholdt sig i det østlige Filippinerne.

Er du i det ramte område skriv til os på 1224@eb.dk

1 af 3 (Foto:AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 Den lille baby Bea Joy Sagales blev født i den ødelagte lufthavn i Tacloban. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere