Avis: 80 mennesker henrettet for at se tv i Nordkorea

En sydkoreansk avis skriver, at det nordkoreanske styre har henrettet 80 mennesker i fuld offentlighed

Den koreanske avis JoongAng Daily skriver, at Nordkorea offentligt har henrettet 80 mennesker (Foto: AP)
Den koreanske avis JoongAng Daily skriver, at Nordkorea offentligt har henrettet 80 mennesker (Foto: AP)

Det nordkoreanske styre har angiveligt henrettet 80 mennesker i fuld offentligthed. Nogle skulle henrettes, fordi de blev taget i at se sydkoreanske fjernsynsprogrammer, som var smuglet ind over grænsen, mens andre blev anholdt for at se porno.

En enkelt person var desuden raget uklar med Kim Jong-uns regime, fordi han var i besiddelse af en bibel.

Politikere og andre har i årevis spekuleret over, hvorfor Nordkorea ikke er kollapset, og på hvad der skal til, før styret falder (Foto: AP) Samfund Derfor eksisterer Nordkorea stadig

Det skriver nyhedsbureauet AFP på baggrund af en forsidehistorie i en af de tre største aviser i Sydkorea, JoongAng Daily.

Ifølge avisens kilder i det nordkoreanske afhoppermiljø blev alle 80 personer likvideret i fuld offentlighed i syv forskellige byer i Nordkorea.

Se også: Nordkoreas leder købte luksus for 3,5 milliard

Et øjenvide fortæller til JoongAng Daily, at styret i Pyongyang blandt andet samlede 10.000 børn og voksne i en sportsarena i havnebyen Wonsan, hvor otte mennesker blev dræbt af nordkoreanske soldater.Det var ifølge et øjenvidne blandt andet i havnebyen Wonsan i det østlige Nordkorea, at henrettelserne blev udført (Foto: Bing Maps)
Det var ifølge et øjenvidne blandt andet i havnebyen Wonsan i det østlige Nordkorea, at henrettelserne blev udført (Foto: Bing Maps)


De andre henrettelser blev angiveligt udført i en række byer fordelt jævnt i de nordkoreanske provinsområder, herunder Chongjin, Sariwon og Pyongsong.

Se også: Nordkorea udvider for at affyre større missiler

Normalt er henrettelser forbeholdt kriminelle handlinger som forræderi og lignende aktiviteter, der udgør en fare for nationens sikkerhed.

Men det nordkoreanske regime ser heller ikke igennem fingre med indsmuglede film, selvom nye teknologier som dvd'er og USB-penne har gjort det sværere for regimet at sørge for, at borgerne ikke fordyber sig i tv-serier fra landets superkapitalistiske naboer i Sydkorea.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere