Røde Kors: Det strømmer ind med nødhjælp til tyfon-ofre

Lederen af Dansk Røde Kors siger, at han sjældent har set hjælpeoperationer, som er kommet så hurtigt i gang

Det går hastigt fremad med at få hjælp til Filippinerne, der blev hårdt ramt af den katastrofale supertyfon Haiyan i sidste uge. Især i områder tæt ved lufthavne eller større byer begynder det så småt at se bedre ud.

Sådan lyder meldingen fra Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors, som netop nu befinder sig i det store, asiatiske ørige.

- Hjælpen strømmer ind fra alle dele af verden. I Røde Kors har vi allerede 12 internationale hold på plads, og vores lagre fyldes lynhurtigt op, fordi der kommer så mange forsyninger udefra, siger han til Ritzau.

- I min 20-årige karriere som nødhjælpsarbejder har jeg sjældent set en operation, som er så hurtigt i gang som den her. Vi er en uge henne, og Røde Kors har stort set hele vores operation på plads, tilføjer Anders Ladekarl.

Der hersker fortsat stor usikkerhed om tabstallet efter tyfonen, der betegnes som den største naturkatastrofe i Filippinernes historie. FN skønner fredag i sin seneste opgørelse antallet af døde til at være 3600 mennesker.

Sammenlagt menes 13 millioner mennesker at være blevet berørt af det voldsomme uvejr. 2,5 millioner af dem har fortsat akut brug for madhjælp, lyder vurderingen fra FN lørdag.

Med hensyn til nødhjælpsarbejdet siger generalsekretæren i Dansk Røde Kors, at der har været megen fokus på bestemte katastrofeområder.

- Men der er rigtig mange andre områder, hvor der ikke er samme opmærksomhed. Vi er på vej ud for at finde ud af, om vi skal dirigere noget mere af vores hjælp ud i nogle af de områder, siger Anders Ladekarl.

Det drejer sig om for eksempel om mindre øer og steder, der er vanskelige at komme frem til, lyder det.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere