Vidner: Israelske soldater bagbandt børn på Vestbredden

Israelsk militær erkender, at de har tilbageholdt en gruppe mindreårige. Det blev hurtigt løsladt, lyder det

Israelske soldater på Vestbredden tilbageholdt fredag fire børn i mere end en time, fortæller palæstinensiske kilder til nyhedsbureauet AFP. Børnene er fem til ni år gamle, lyder det.

Ifølge en talskvinde fra det israelske militær var tilbageholdelsen af en gruppe mindreårige dog kun kortvarig, og den fandt sted under optøjer i landsbyen Kfar Qaddum.

- Det blev opdaget, at en gruppe palæstinensiske børn satte ild til dæk. Disse optøjer begynder ofte med, at der bliver rullet brændende dæk hen mod sikkerhedsstyrkerne, lyder det fra talskvinden.

- Soldaterne omringede børnene for at forebygge kaos, og da en øverstbefalende nåede frem kort tid efter, blev de løsladt, fortsætter hun.

Hun giver ikke oplysninger om, hvor gamle børnene var - blot at de var mindreårige. Hun siger heller ikke noget om, hvorvidt der blev brugt håndjern eller plastikstrips. Men hændelsen bliver evalueret af militæret, siger talskvinden.

Den palæstinensiske aktivist Murad Ashtiye fortæller, at der opstod uroligheder i landsbyen i forbindelse med den ugentlige protest mod den israelske besættelse af området.

- Israelske soldater kastede chokgranater mod fire børn, der var til stede i området, og det skræmte dem.

- Derefter anholdt soldaterne dem og bandt deres hænder sammen bag ryggen ved hjælp af plastikstrips, siger han.

Han siger, at børnene var henholdsvis en niårig, en syvårig, en seksårig og en femårig.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere