Listen over savnede danskere i Filippinerne skrumper igen

Det er lykkedes Udenrigsministeriet at finde endnu en dansker, så listen over savnede søndag er nede på otte

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det går stille, men sikkert i den rigtige retning for Udenrigsministeriets eftersøgning af savnede danskere i Filippinerne efter supertyfonen Haiyan raserede landet.

Søndag kunne chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet, Ole Egberg Mikkelsen, oplyse, at endnu en dansker er fundet i god behold, efter at det viste sig, at vedkommende ikke havde været i området.

- Vi er nu nede på otte personer på listen over danskere, som vi ikke har haft kontakt til, så det går nedad, og vi får den reduceret ganske langsomt. Den seneste, der er blevet slettet, viste sig slet ikke at have opholdt sig i Filippinerne på tidspunktet, hvor tyfonen ramte, siger han.

Se også: Sådan kan du hjælpe tyfon-ofrene

Danmark har sendt et eftersøgningshold til Filippinerne, som leder efter de manglende danskere. Oplysningerne på dem er dog sparsomme, fordi de ikke har registreret sig på den såkaldte danskerliste.

Alligevel er Ole Egberg Mikkelsen fortrøstningsfuld.

- Vi fortsætter ufortrødent. Vi har ingen indikationer på, at der blandt de omkomne og sårede i Filippinerne skulle være danskere, men det kan vi ikke sige med sikkerhed, og derfor er vi nødt til at få vished for det af hensyn til bekymrede pårørende derhjemme, siger han.

Tyfonen bliver betegnet som den værste naturkatastrofe i Filippinernes historie. Den ramte natten til fredag i sidste uge og har efterladt et kaos af ødelæggelse.

Flere millioner mennesker er drevet på flugt og særligt beboerne i landområderne har mistet alt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere