Mange soldater meldes bombedræbt i Syrien

Menneskeretsgruppe fortæller, at en bombe har dræbt 31 soldater i udkanten af Damaskus.

En bombe rettet mod en regeringsbygning i Harasta i udkanten af Syriens hovedstad, Damaskus, har kostet 31 syriske soldater livet.

Blandt dem skal være tre generaler og en brigadegeneral.

Oplysningerne kommer fra menneskeretsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger og registrerer udviklingen på slagmarken i den syriske borgerkrig.

Det store dødstal er ikke bekræftet fra anden side, men Rami Abderrahman, leder af observatørgruppen, siger, at mange flere kunne være dræbt ved eksplosionen natten til søndag.

- Det var kun natteholdet, der var i tjeneste, da bomben gik af. Hvis den var eksploderet en time tidligere, kunne dødstallet have været 200, siger han.

Flere end 100.000 mennesker er dræbt under borgerkrigen, som tog fart for to og et halvt år siden, da styrker, som er loyale over for præsident Bashar al-Assad, åbnede ild mod demonstranter, som ville have reformer.

Siden da er fronterne trukket yderligere op, og der er nu tale om en meget blodig konflikt.

I de seneste uger synes Assads hærstyrker og regeringsloyale militser at have gjort fremskridt i den nordlige del af landet.

Oprørsstyrkerne i oppositionen har så i stedet brugt bombeangreb og morterangreb mod regeringskontrollerede områder, herunder i hovedstaden.

Oprørerne har siden sommeren 2012 forsøgt at trænge ind i Harasta, men kvarteret er fortsat under regeringens kontrol.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere