23 dræbt og 147 såret ved eksplosioner i Beirut

To eksplosioner, der øjensynlig var rettet mod Irans ambassade i Libanon, har dræbt mindst 23 i Beirut

Foto: AP
Foto: AP

To eksplosioner har tirsdag dræbt mindst 18 personer og såret mindst 146 i Beirut, siger højtstående sikkerhedskilder i den libanesiske hovedstad.

Mindst seks bygninger blev delvist ødelagt ved eksplosionerne, siger kilderne.

Eksplosionerne var øjensynlig rettet mod Irans ambassade, hvor den iranske kulturattaché meldes blandt de dræbte.

Libanesiske tv-stationer siger, at eksplosionerne skete med få minutter mellemrum, og at

Libanesiske medier viser gruopvækkende optagelser af sårede, der bliver båret væk fra eksplosionsstedet, som ligger i et område, der kontrolleres af den shiamuslimske Hizbollah-milits.

Der er ingen oplysninger om, hvem der står bag eksplosionerne, men syriske oprørere har gentagne gange truet med at angribe præsident Bashar al-Assads allierede i Libanon.

En række bombeeksplosioner har rystet Beirut i den seneste tid. Sunnimuslimske oprørere tæt på al-Qaeda har gentagne gange truet med at ramme Iran på grund af landets engagement i Syrien og dets støtte til Hizbollah.

En kilde siger, at bragene var forårsaget af to raketter, som blev affyret i et område i den sydlige del af byen. Andre kilder siger, at mindst en af eksplosionerne var en bilbombe.

Libanon er præget af stærke spændinger mellem anti-syriske og prosyriske grupper.

Den libanesiske milits Hizbollah har netop gentaget, at den støtter Syriens regime omkring præsident Bashar al-Assad.

- Vi har sagt mange gange, at tilstedeværelsen af vores soldater på syrisk jord handler om at forsvare Syrien, sagde Hizbollah-lederen, Hassan Nasrallah, i en tale for få dage siden i Beirut.

Hizbollah har udkæmpet større kampe på vegne af præsident Bashar al-Assad, særligt i de vestlige dele af landet og på grænsen til Libanon. Den shiamuslimske milits har i årevis været Israels ærkefjende.

1 af 3 Foto: AP
2 af 3 Foto: AP
3 af 3 Foto: AP
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere