Syriens hær: Vi har indtaget strategisk vigtig by

Efter et par dages kampe har Syriens regeringshær taget kontrol over byen Qara, som er vigtig for oprørerne

Syriens regeringshær har tirsdag erobret den strategisk vigtige landsby Qara i Qalamoun-bjergene.

Byen er vigtig, fordi den ligger på forsyningsvejen mellem Damaskus og Homs, hvilket også er vejen fra hovedstaden til kysten, hvis man skal uden om Libanon.

Erobringen sker et par dage efter meldinger om luftangreb i regionen, der ligger tæt på grænsen til Libanon, hvor oprørerne har smuglet varer ind i Syrien.

- Efter tre dages kampe har Syriens hær erobret den fulde kontrol over Qara, siger en militærkilde fra regeringshæren til nyhedsbureauet AFP.

Han tilføjer, at et større antal oprørssoldater er dræbt under krigshandlingerne.

Oprørerne havde kontrol over Qara i mere end et år.

Aktivistgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som er på oprørernes side, oplyser, at den yderliggående oprørsfraktion Nusra Fronten har forladt Qara.

Men Nusra Fronten "lover at komme tilbage snart."

Kampene ved Qara har betydet, at mindst 1700 familier er flygtet ind i Libanon, som i forvejen huser flere end 800.000 syrere.

Kampene er tilsyneladende optrappet på det seneste, efter at internationale våbeninspektører har fået adgang til landet for at bortskaffe regeringshærens kemiske våben.

Også andre steder i Syrien har der været kampe.

I Damaskus landede en mortergranat tæt ved et hospital og sårede seks mennesker. En anden ramte ved Ummayyade-moskeen i hovedstadens historiske centrum.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere