Red Barnet advarer: Tyfon-børn risikerer voldtægt

Filippinske børn kan blive ofre for de voksnes desperation, lyder det fra Red Barnet

Børn afventer evakuering fra byen Tacloban, der blev hårdt ramt af tyfonen Haiyan, der ramte det østlige Filippinerne 8. november.. (Foto: AP)
Børn afventer evakuering fra byen Tacloban, der blev hårdt ramt af tyfonen Haiyan, der ramte det østlige Filippinerne 8. november.. (Foto: AP)

Super-tyfonen Haiyan har efterladt store dele af Filippinerne i kaos, og millioner af børn risikerer at blive ofre for vold, overgreb og voldtægt, advarer Red Barnet.

- Vi har set før i lignende katastrofesituationer, at børn er særligt udsatte og kan blive ofre for overgreb og voldtægt, siger Kai Yamaguchi-Fasting, der er rådgiver i børns beskyttelse i Red Barnet.

- Det så vil blandt andet efter jordskælvet i Haiti, hvor mange børn blev ofre for de voksnes desperation, siger han til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at børn i katastrofesituationer ofte kommer i sidste række, når der skal fordeles nødhjælp.

- Man ser ofte, at børnene bliver skubbet bagerst i køen til nødhjælpsforsyningerne. De filippinske børn er i øjeblikket ekstremt sårbare, siger han.

Se også: Tyfon-ofre begraves i massegrave

Red Barnet vurderer, at over 350.000 filippinske børn er fordrevet. Mange af dem vil få brug for beskyttelse og psykologhjælp, når nødhjælpsarbejderne når frem.

Derfor har Red Barnet sat særlig fokus på at beskytte de filippinske børn.

- Vi har blandt andet lavet en manual for, hvordan man som nødhjælpsarbejder skal yde psykologisk førstehjælp til børn, siger Kai Yamaguchi-Fasting.

Se også: Røde Kors: Det strømmer ind med nødhjælp til tyfon-ofre

Behovet for nødhjælp som fødevarer, drikkevandstabletter, presenninger og medicin er stadig stort, efter tyfonen, der ramte 8. november, efterlod store dele af landet i ruiner.

Der hersker fortsat stor usikkerhed om dødstallet efter tyfonen, der betegnes som den største naturkatastrofe i Filippinernes historie.

FN skønner antallet af døde til at være over 3600 mennesker. I alt menes 13 millioner mennesker at være blevet berørt af naturkatastrofen.

Her kan du støtte indsamlingen til tyfonens ofre hos Børnefonden, Dansk Røde Kors,Red Barnet og Unicef.

 

 

1 af 2 Red Barnet anslår, at over 350.000 filippinske børn er fordrevet efter tyfonen. Børnene er særligt udsatte for overgreb og sexmisbrug. (Foto: AP)
2 af 2 Børn afventer evakuering fra byen Tacloban, der blev hårdt ramt af tyfonen Haiyan, der ramte det østlige Filippinerne 8. november.. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere