Jordskælv tæt på atomanlæg i Iran dræber syv

Det er endnu uvist, om jordskælvet i Iran kan have forårsaget ødelæggelser på landets eneste atomkraftværk

Et jordskælv, målt til 5,7 på kysten af Den Persiske Havbugt i nærheden af Irans eneste atomkraftværk, har torsdag kostet syv mennesker livet og kvæstet 30, siger chefen for landets nødberedskab, Hassan Qadami, til det statslige nyhedsbureau Irna.

- Indtil videre har vi konstateret, at syv er dræbt og 30 kvæstede er hospitalsindlagt til behandling for deres skader, siger Qadami ifølge det officielle nyhedsbureau.

Jordskælvets epicenter var i nærheden af Borazjan, omkring 60 kilometer fra Bushehr, hvor Irans russisk-byggede atomreaktor er opført.

Der er torsdag aften ingen oplysninger om, hvorvidt jordskælvet, der fandt sted i omkring 16 kilometers dybde, har forårsaget nogen ødelæggelser på atomkraftværket.

Iran ligger oven på flere såkaldte seismiske forkastninger, eller brudflader i jordskorpen. Et voldsomt skælv i 2003 ramte den sydligt beliggende by Bam. Den gang blev 26.000 mennesker dræbt, og byens antik lerfæstning blev ødelagt.

Irans arabiske naboer rundt om Golfen har hyppigt givet udtryk for bekymring over Bushehr-værkets pålidelighed og risikoen for et radioaktivt udslip i tilfælde af et større jordskælv.

Men både Iran og Rusland insisterer på, at de overholder og respekterer internationale normer under overvågning af det internationale atomagentur, IAEA.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere