Ville stjæle ammunition: Mindst 40 dræbt i eksplosion

Mange blev dræbt, da en gruppe lokale og afrikanske immigranter forsøgte at stjæle ammunition

Flere end 40 personer er torsdag omkommet i en eksplosion ved et ammunitionsdepot i det sydlige Libyen, siger sikkerhedskilder til Reuters.

Eksplosionen fandt sted nær byen Sabha, da en gruppe bestående af 43 lokale og afrikanske immigranter ville stjæle ammunition.

Sikkerhedsmyndighederne siger, at dødstallet muligvis vil stige yderligere. Der er natten til fredag fortsat ild i depotet, og flere kan være fanget i flammerne.

Regeringen i Libyen forsøger at genoprette lov og orden i det olieproducerende land, der er oversvømmet med våben efter oprøret i 2011, hvor Muammar Gaddafi blev afsat.

Landets nye militær kæmper med at sikre deres baser samt med at tøjle militante islamister og bander, der deltog i opstanden mod Gaddafi. Nu nægter de at overlevere deres våben og kontrollerer dele af Libyen.

Også fire soldater mistede livet torsdag. Det skete i sammenstød mellem militæret og militante islamister fra gruppen Ansar al-Sharia i Libyens andenstørste by, Benghazi. Der har været kampe i byen siden mandag.

Ansar al-Sharia bliver nævnt som ansvarlig for angrebet på USA's konsulat i Benghazi i september sidste år. Her mistede den amerikanske ambassadør og tre andre amerikanere livet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere