85-årig turist tvunget til at tilstå drab på civile

Nordkorea anklager amerikansk ekssoldat for krigsforbrydelser

85-årige Merrill Newman var på ferie i Nordkorea, da han blev tilbageholdt og anklaget for krigsforbrydelser. (Foto: AP)
85-årige Merrill Newman var på ferie i Nordkorea, da han blev tilbageholdt og anklaget for krigsforbrydelser. (Foto: AP)

Se videoen herover artiklen
________________________

En 85-årig amerikansk turist, der er tilbageholdt i Nordkorea, har på nordkoreansk tv tilstået fjendtlige handlinger mod Nordkorea samt drab på civile under Korea-krigen i 1950'erne.

Merrill Newman, der var soldat under Korea-krigen, har undskyldt de påståede krigsforbrydelser, der fandt sted for seks årtier siden.

- Under Korea-krigen gjorde jeg mig skyldig i en lang række uhyrlige forbrydelser mod Nordkorea og det nordkoreanske folk, lyder det i en skriftlig tilståelse, som den ældre mand læste op i Pyongyang.

Newman blev tilbageholdt på en turistrejse i Nordkorea den 26. oktober. Han blev efterfølgende anklaget for spionage og samfundsundergravende aktiviteter.

- Han har tilstået alle sine forbrydelser og undskyldt for dem, meddeler landets officielle nyhedsbureau KCNA.

Se også: Bekymret kone til Nordkorea: Slip min 85-årige mand fri

Familien til Newman har kaldt anholdelsen for en misforståelse og bedt styret i Pyongyang om at løslade den amerikanske bedstefar.

- Vi beder Nordkorea om at løse dette anliggende hurtigt og lade min mand komme hjem til sin bekymrede familie, har hustruen, Alicia Newman, sagt.

Newman blev tilbageholdt efter, at han var blevet interviewet af de nordkoreanske myndigheder om blandt andet hans tjeneste i Korea-krigen, hvor han var officer i en elitestyrke.

Se også: Nordkorea har taget 85-årig til fange

Nordkorea idømte for nylig den koreansk-amerikanske kristne missionær Kenneth Bae til 15 års fængsel for fjendtlige handlinger mod det kommunistiske regime.

USA har signaleret til Pyongyang, at Nordkorea kan få et bedre forhold til USA, hvis det frigiver tilbageholdte amerikanere.

Det anslås, at mellem 1200 og 1500 amerikanere hvert år besøger Nordkorea.

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere