Syrisk statsavis: Oprørere bruger nonner som skjold

Pave Frans bekræfter, at nonnerne er taget som gidsler og appellerer til bøn for dem

Syriske oprørere vil bruge bortførte nonner som menneskeskjold, hævder den syriske regeringsavis al-Watan (Fædrelandet).

Pave Frans bekræfter, at nonnerne er bortført og appellerer til bøn for dem.

Oprørerne hentede 12 syriske og libanesiske nonner fra deres kloster i Maalula sent mandag. Det er ikke bekræftet fra uafhængige kilder, om de reelt blev bortført, eller om de blev flyttet af sikkerhedsmæssige hensyn.

- Den syriske regeringshær er ankommet til Maalula for at genoprette sikkerheden, efter at hundredvis af oprørere har forårsaget kaos i byen, som de ankom til via bjergene og bortførte 12 syriske og libanesiske nonner for at bringe dem til Yabrud, skriver al-Watan.

- Terroristerne vil bruge dem som menneskeligt skjold.

Yabrud er regeringshærens næste mål i Qalamoun-bjergene, som er et strategisk vigtigt område på grund af dets placering på forsyningsvejen til Libanon.

Religiøse kilder i Syrien har bekræftet, at nonnerne er blevet ført bort til et opholdssted i Yabrud, og de fortæller, at ingen har gjort dem ondt.

- Jeg ønsker, at I skal bede for nonnerne i det græsk-ortodokse kloster i Sankt Takle i Maalula i Syrien. De blev tvunget væk af bevæbnede mænd for to dage siden, siger pave Frans.

Vatikanets radiostation oplyste onsdag, at der ikke var tale om 12 nonner, men kun fem nonner. Dette er imidlertid ikke bekræftet.

Oprørere, blandt dem islamister med forbindelse til al-Qaeda, tog kontrollen over Maalula mandag ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side.