Børn er blandt 21 dræbte i brutalt afrikansk voldsorgie

Over to dage begik voldsmænd flere grusomme drab blandt andet mod et spædbarn og unge piger i DR Congo

Ligene af mindst 21 personer er blevet fundet efter et voldsomt angreb i det østlige Den Demokratiske Republik Congo, hvor adskillige kvinder og børn blev voldtaget, lemlæstet og halshugget, lyder det fra FN's fredsbevarende styrke i landet.

FN-missionen Monusco siger, at ofrene - heriblandt et spædbarn - blev hakket til døde i et 'ekstremt brutalt' angreb, der fandt sted under en voldsbølge i den urolige provins Nord-Kivu i sidste uge.

- Ofrene - inklusiv kvinder og børn, hvoraf den yngste kun menes at have været et par måneder gammel - blev hakket til døde den 13. og 14. december, lyder det i meddelelsen fra Monusco.

- Det er blevet rapporteret, at tre piger under 18 blev voldtaget af gerningsmændene og derefter halshugget. Et lemlæstet og parteret barnelig blev angiveligt fundet i et træ, lyder det videre.

Angrebene faldt sted i flere landsbyer nær byen Beni, der ligger omkring 250 kilometer nord for provinshovedstaden Goma.

Leder af Monusco Martin Kobler siger, at angrebet vækker 'dyb afsky.'

- Disse afskyeligheder vil ikke gå ustraffet hen, lover han i udtalelsen, hvor skylden for angrebet ikke bliver placeret.

En lokal organisation siger, at den muslimske oprørsgruppe ADF-Nalu fra Uganda står bag.

ADF-Nalu bliver betragtet som den eneste islamistiske organisation i området.