Al-Qaeda sender undskyldning og penge til ofres familier

I et videoklip siger en militær leder, at et gruppemedlem brød en ordre om at undlade at gå ind på hospital

al-Qaeda undskylder nu for et angreb på et hospital i et militærkompleks, hvor 52 døde. Foto: AP Photo/Yemen Defense Ministry, File
al-Qaeda undskylder nu for et angreb på et hospital i et militærkompleks, hvor 52 døde. Foto: AP Photo/Yemen Defense Ministry, File

Terrornetværket al-Qaeda har udsendt en undskyldning for et angreb, som gruppen udførte tidligere i denne måned mod et hospital i et militærkompleks med 52 døde til følge.

I et videoklip siger Qassim al-Rimi, der er militær leder for al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (AQAP), at et af gruppens medlemmer brød en ordre om at undlade, at gå ind på hospitalet, der lå i tilknytning til militærlejren.

- Vi tager afstand fra det, som vores bror har gjort. Vi kæmper ikke på denne måde, siger al-Rimi, der står i spidsen for al-Qaedas mest aktive gren.

- Vi erkender vores fejl og tager skylden. Vi sender samtidig vores undskyldning og kondolencer til ofrenes familier. Vi påtager os skylden for det, som skete i hospitalet, og vi vil betale blodpenge til ofrenes familier, siger Qassim al-Rimi.

Angrebet, der fandt sted tidligere i december i hovedstaden Sanaa, begyndte med en bilbombe ved et militærhospital i Bab al-Yemen, hvorefter gruppens medlemmer åbnede ild.

/ritzau/dpa