Syriens opposition truer med boykot af konference

Oppositionen i Syrien vil ikke deltage i fredskonferencen, medmindre Assad indstiller luftangreb

Oppositionsbevægelsen i Syrien holder sig væk fra den planlagte fredskonference i Geneve i januar, hvis Syriens præsident, Bashar al-Assads, luftvåben fortsætter med at bombe i den nordlige by Aleppo.

Det siger oppositionen i Syriens Nationale Koalition i en erklæring, efter at krigsfly under angreb i de seneste otte dage har dræbt flere end 300 mennesker ved at smide rør fyldt med sprængstof over oprørskontrollerede områder.

- Koalitionen rejser ikke til Geneve, hvis de bombardementer, som Assad-regimet gennemfører, fortsætter, og hvis dets forsøg på at udrydde det syriske folk fortsætter, siger oppositionens generalsekretær, Badr Jamous.

Luftangrebene i Aleppo-området er kommet på et tidspunkt, hvor Vesten har været travlt optaget af dels forberedelser til fredskonferencen, dels med hele operationen, hvorunder Syriens kemiske våben skal destrueres.

Videre hedder det i oppositionens erklæring, at den har været i kontakt med udenrigsministrene fra Storbritannien og Frankrig for at fortælle om luftangrebene.

Konferencen i Geneve sigter på at finde en aftale, som kan føre til en politisk overgangsløsning og afslutte krigen.

Siden marts 2011, da konflikten begyndte, er anslået 126.000 mennesker dræbt.