Syriske oprørere angriber lagre med kemiske våben

En regeringskilde siger, at oprørere blev slået tilbage, da de forsøgte at angribe to lagre med kemiske våben

Syriske oprørere har angrebet to lagre med kemiske våben, siger en kilde i det syriske udenrigsministerium til det statslige nyhedsbureau Sana.

Angrebene fandt sted lørdag, mens man var i gang med at forberede sig på, at de kemiske våben skal transporteres væk for at blive destrueret uden for Syrien.

De kemiske våben skal transporteres væk fra Syrien af et dansk og et norsk skib.

- Den 21. december gennemførte væbnede terrorister et større angreb mod et af lagrene, der ligger i det centrale Syrien. Men myndighederne slog tilbage, og angrebet mislykkedes, siger kilden.

Samtidig var der et angreb mod et andet lager i provinsen Damaskus, som islamistiske oprørere fra Al-Nusra og Jaysh al-Islam stod bag.

- De forsøgte at angribe det ved at bruge et pansret køretøj læsset med store mængder sprængstof, men soldaterne, der beskytter lageret, nedkæmpede dem og detonerede (køretøjet red.), før det nåede ind, siger kilden.

Han beskylder andre lande for at "lække" informationer om de kemiske våbenlagre til oprørerne.

Regeringskilden sætter ikke navn på landene, men Syrien har ofte beskyldt Vesten, Saudi-Arabien, Qatar og Tyrkiet for at forværre krigstilstanden i landet.

Syrien har lovet FN, at det vil eliminere alle sine kemiske våben.

Et dansk og norsk skib befinder sig i Cypern, hvor de venter på at sejle til den syriske havneby Latakia for at samle de kemiske våben op.

De skal sejles til Italien for at blive omlastet til et amerikansk skib, der har udstyr om bord, som kan destruere de kemiske våben.

USA truede i august med et militært angreb på Syrien, efter at et angreb med giftgas i en forstad til Damaskus ifølge den amerikanske regering kostede langt over 200 mennesker livet.