Egyptisk politi anholder 148 Mursi-tilhængere

Myndighederne i Egypten slår hårdt ned på tilhængere af tidligere præsident Mursi. En er dræbt og 148 anholdt

Egyptisk politi slår hårdt ned på Det Muslimske Broderskabs demonstrationer. (Foto: AP)
Egyptisk politi slår hårdt ned på Det Muslimske Broderskabs demonstrationer. (Foto: AP)

Mindst 148 pro-islamistiske demonstranter er fredag blevet anholdt, efter at de havde samlet sig i en række egyptiske byer, oplyser politiet. Myndighederne havde lovet at bremse Det Muslimske Broderskabs demonstrationer.

Under sammenstød mellem tilhængere af Det Muslimske Broderskab og politiet i den sydlige Miniya-provins er en person blevet dræbt.

Politiets hårde nedslag på demonstranterne fredag kommer to dage efter, at regeringen onsdag erklærede bevægelsen, som den styrtede præsident Mohamed Mursi tilhører, for en terrorgruppe.

Røg steg op fra al-Azhar universitetets kollegium i hovedstaden Kairo samtidig med, at politiet affyrede tåregas, mens demonstranter kastede med sten inde fra bygningen, siger en korrespondent for AFP.

Politiet stødte også sammen med demonstranter i byen Ismailiya ved Suezkanalen, siger en anden AFP-korrespondent, mens statsmedier beskriver, hvordan politiet affyrede tåregas mod demonstranter i Kairo.

Politiet har understreget, at det ikke vil tolerere protester fra Det Muslimske Broderskabs medlemmer, som kræver den væltede præsident Mohamed Mursi genindsat i embedet, efter sortlistningen af bevægelsen.