Fire soldater såret af bombe i Egypten

Et bombeangreb mod den egyptiske militære efterretningstjeneste har såret fire soldater

En bombe, der havde en bygning tilhørende den egyptiske militær efterretningstjeneste som mål, sårede søndag fire soldater, oplyser sikkerhedsmyndigheder i et andet bombeangreb på efterretningstjenester i Nildeltaet på mindre end en uge.

Bomben detonerede tæt på indgangen til efterretningsbygningen i byen Belbeis, 100 kilometer nord for Kairo i Sharkiya-provinsen.

Angrebet følger en selvmordsbombeangreb på et politiforlægning tirsdag i byen Mansoura. 16 mennesker blev dræbt.

I en erklæring siger militæret søndag, at bomben havde delvist ødelagt en mur på bagsiden af bygningen.

To sikkerhedskilder beskriver det som en eksplosiv indretning, mens den statslige tv-station Nile News TV, siger, at eksplosionen var forårsaget af en bilbombe.

- Det vil efter al sandsynlighed ikke blive tale om nogen dødsofre, siger en af sikkerhedskilderne.

Angrebet er det seneste i en række, der har været rettet mod sikkerhedstjenesterne, siden hæren i juli afsatte den demokratisk valgte islamiske præsident, Mohamed Mursi, fra Det Muslimske Broderskab.

Regeringen erklærede Broderskabet for en terrororganisation efter torsdagens angreb, hvilket blev fordømt af gruppen, mens en yderliggående islamistisk organisation, der kalder sig Ansar Bayt al-Maqdis, påtog sig skylden.

Fem mennesker blev også såret af en bombe, der sprængtes i nærheden af en bus i Kairo torsdag. Det syntes at være det første angreb, rettet mod civile. Ingen har påtaget sig skylden for det angreb.