Libanon beskyder for første gang syriske helikoptere

For første gang har Libanon besvaret syriske angreb på libanesisk territorium ved at beskyde kamphelikoptere

Libanons hær har mandag skudt mod syriske helikoptere med anti-luftskyts efter et angreb på libanesisk territorium, oplyser militærkilde til nyhedsbureauet AFP.

Det er første gang, at den libanesiske hær har reageret på angreb, der har fundet sted inde på libanesisk territorium. Antallet af syriske angreb har taget til, efter at den tre år lange borgerkrig i Syrien har bredt sig ind over grænsen til nabolandet.

Det statslige libanesiske nyhedsbureau oplyser ifølge nyhedsbureauet dpa, at hæren har reageret på et angreb på Khirbet Daoud tæt på byen Arsal ved at affyre mindst tre raketter.

Ifølge det libanesiske nyhedsbureau er der tale om jagerfly og ikke helikoptere.

Arsal er en sunnimuslimsk by tæt på grænsen til Syrien. Den er blevet oversvømmet med op mod 30.000 syriske flygtninge, siden regeringsstyrker indledte en offensiv i Qalamoun-bjergene, som løber langs med grænsen.

Syrisk luftvåben har angrebet Arsal og dets omgivelser adskillige gange i det seneste år, og mange mennesker er blevet såret og dræbt. De fleste beboere her støtter Syriens opposition, der forsøger at styrete præsident Bashar al-Assads regime.

Libanons præsident, Michel Suleiman, sagde i marts, at syriske luftangreb på libanesiske territorier var et uacceptabelt brud på Libanons suverænitet.