Islamistisk leder opfordrer til våbenhvile i Syrien

274 meldes dræbt under de seneste dages kampe mellem moderate oprørere og islamister i det nordlige Syrien.

Lederen for den militante islamistiske organisation Al-Nusra opfordrer til våbenhvile mellem moderate oprørere og al-Qaeda-organisationen ISIS i det nordlige Syrien.

Opfordringen kom samtidig med, at Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder tirsdag oplyste, at fire dages kampe mellem de to parter har kostet 274 mennesker livet.

- Denne ulykkelige situation fik os til at iværksætte et initiativ for at løse situationen, siger Abu Mohamed al-Jolani i en twittermeddelelse.

Al-Nusra, som Jolani står i spidsen for, er selv forbundet med terrornetværket al-Qaeda.

Han opfordrer til våbenhvile og vil have nedsat en uafhængig islamisk komité til at mægle i konflikten.

- Det består i at danne en komité, der baserer sig på islamisk lov og omfatter de vigtigste brigader ... og indførelse af våbenhvile, siger han.

I byerne Aleppo og Idlib og andre steder i det nordlige Syrien er konflikten mellem moderate og rabiate islamister eksploderet.

Moderate er vrede over, at islamisterne forsøger at indføre sharia-lov og påtvinge befolkningen deres livssyn.

Kampene brød ud fredag dagen efter, at fem læger og sygeplejersker fra Læger uden Grænser blev bortført i det nordlige Syrien. Der er en dansker iblandt dem.

Ingen har taget ansvaret, men forløbet tyder på, at radikale islamister eller en kriminel bande står bag.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der ofte er velorienteret om krigen i Syrien, er 129 moderate oprørere dræbt under kampen mod ISIS (Irak og Levantens Islamiske Stat), mens tabstallene blandt islamisterne er 99. 46 civile er døde under kampene.