34-årige Mette dræbt af bombe i Kabul

Den 34-årige dansker havde orlov fra sit job som gymnasielærer og var udsendt for anden gang for EUs Politikommission, da hun blev dræbt

Den 34-årige gymnasielærer Mette Teilmann mistede livet af en bombe i Afghanistan. (PRIVATFOTO)
Den 34-årige gymnasielærer Mette Teilmann mistede livet af en bombe i Afghanistan. (PRIVATFOTO)

Det var den 34-årig danske gymnasielærer Mette Teilmann, der blev dræbt i Kabul i Afghanistan, da en bombe eksploderede på den populære restaurant 'Taverna du Liban'.

Det bekræfter et familiemedlem til kvinden over for Ekstra Bladet. Familien ønsker ikke at udtale sig yderligere om tabet.

Hendes nu tidligere chef på Nørre Gymnasium, Jens Boe Nielsen, bekræfter ligeledes dødsfaldet over for Ekstra Bladet.

Dræbt dansker er 34-årig kvinde

Jens Boe Nielsen fortæller, at hun underviste i historie og samfundsfag på gymnasiet, men at hun var januar i år fik orlov for at arbejde i Afghanistan.

- Jeg fik en mistanke, da jeg så det i nyhederne i går morges, og så var jeg inde og tjekke, hvor det var hun havde skrevet, hun var ansat, da hun søgte om orlov. Og det var så i det europæiske politisamarbejde. Og der var jeg godt klar over, at det nok var hende, siger rektoren til Ekstra Bladet.

Ekspert: Restaurant er optimalt terrormål for Taliban

Elever er rystede
En kollega fik siden kontakt til kvindens søster, som kunne bekræfte, at det var den tidligere lærer, der var død.

Gennem søsteren fik rektoren lov til at skrive ud til lærere og elever på gymnasiet.

- Jeg har fået mange reaktioner fra eleverne, og de er selvfølgelig chokerede og kede af det. De skriver, at de var glade for hende som lærer, og hun var dygtig og engageret, siger han.

- De er meget rystede over, at det kan ske, og at det pludselig kommer så tæt på, siger han.

Dygtig kollega
Jens Boe Nielsen er også selv påvirket af dødsfaldet, selvom jobbet, kvinden havde påtaget sig, medfører risici.

- Hun har gennem hele sin studietid været ude og rejse og været i verdens brændpunkter, og hun har også godt været klar over, hvilke ricisi der har været forbundet til arbejdet. Men derfor er det selvfølgelig chokerende og rystende, og forfærdeligt på alle leder og kanter, siger han.

Dansk ambassadør: Sikkerheden i Afghanistan forværres

Han fortæller, at Mette Teilmanns mange udlandsophold var med til at gøre hende til en enormt kompetent gymnasielærer, som vil blive savnet af alle kollegaer og elever.

- Hun var en gymnasielærer, som på den ene side var fagligt meget dygtig, og samtidig kunne hun tilføre undervisningen et touch af det, der foregår ude i den store verden. På trods af sin unge alder havde hun mange erfaringer og meget viden om, hvad der foregår i den store verden og i forskellige organisationer.

- Så det er bestemt et stort tab, selvfølgelig både for familien, men også for de gymnasieelever, der kunne have glæde af at modtage undervisning fra en med hendes baggrund.

Den 34-årige dansker var udsendt for anden gang for EUs Politikommission, da hun blev dræbt. Hun var på orlov fra gymnasiet og skulle 1. april aftale nærmere med gymnasiets rektor om, hvorvidt hun skulle forlænge sin orlov.

Gymnasiet holder mandag morgen en mindemorgensamling for læreren, hvor Jens Boe Nielsen siger nogle mindeord om den tidligere kollega.

HJÆLP OS: Har du informationer i sagen? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)