Annonce:
Annonce:

EU sender 1000 soldater til centralafrikansk republik

EU vil sende omkring 1000 soldater til Den Centralafrikanske Republik for at genoprette ro og orden i landet

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

De franske og afrikanske soldater får snart hjælp af 1000 EU-udsendte soldater i Den Centralafrikanske Republik, hvor en etnisk udrensning af muslimer finder sted.

EU vil udsende omkring 1000 soldater i en styrke, der bærer navnet Eufor RCA.

Det sker, efter at EU-landenes udenrigsminister mandag formelt gav deres godkendelse til at sende en EU-militærstyrke af sted. Efter mødet udtalte EU's udenrigschef, Catherine Ashton, at styrken vil blive sendt af sted "så snart som muligt".

Tidligere formodninger har lydt på 500 soldater.

- Vi har mere end 500 soldater, siger Ashton ifølge nyhedsbureauet AFP fredag og tilføjer, at man også har "dobbelt så mange".

Frankrig meddelte tidligere fredag, at man vil sende yderligere 400 soldater af sted, så der i alt vil være 2000 franske soldater i den tidligere franske republik.

Det er meningen, at den nye EU-styrke skal aflaste franskmændene og være med til at garantere sikkerheden i hovedstaden Bangui samt i byens lufthavn.

EU har foreløbig afsat 193 millioner kroner til missionen, som foreløbig har fået et mandat på op til ni måneder.

Den lille fattige republik har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

Volden er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede præsident Francois Bozize.

Mere end halvdelen af landets 4,6 millioner indbyggere har brug for hjælp, og næsten en million mennesker er flygtet fra deres hjem. FN har advaret om, at situationen kan udvikle sig til et folkedrab.

Danmark deltager på grund af forbeholdet mod EU's militærsamarbejde ikke i den nye styrke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: