Thailandske demonstranter belejrer hovedkvarter

Premierminister Yingluck Shinawatras krisehovedkvarter er blevet belejret af trodsige aktivister

Demonstranter fra den thailandske opposition har onsdag omringet Thailands premierminister, Yingluck Shinawatras, krisehovedkvarter i hovedstaden Bangkok.

Det sker dagen efter, at fem mennesker blev dræbt under heftige kampe mellem thailandsk politi og tusindvis af demonstranter.

Den øverste ledelse i oppositionen sværger, at den vil forhindre Yingluck Shinawatra i at komme ind i sit krisehovedkvarter, som er etableret i det thailandske forsvarsministerium, efter at Shinawatra blev drevet ud af sit eget hovedkvarter i regeringsdistriktet.

- Hvis Yingluck kommer på arbejde, vil vi fortsætte med at komme her hver eneste dag, siger oppositionslederen Suthep Thaugsuban.

Oppositionslederen siger endvidere, at den thailandske premierminister muligvis skal drives ud af landet.

- Vi vil jage hende hele dagen lang, indtil hun ikke kan leve her mere. Gengældelsen mod Yingluck skal øges, siger han.

Demonstranterne har i månedsvis forlangt, at Yingluck Shinawatra træder tilbage fra posten som premierminister og overlader magten til et midlertidigt folkeråd, som skal bekæmpe korruption ved hjælp af reformer, inden et nyt valg kan blive afholdt.

Premierministerens regering afholdt 2. februar et valg i et forsøg på at dæmpe urolighederne, men oppositionen boykottede begivenheden.

Oppositionen mente ikke, at et valg ville stoppe den politiske krise, der strækker sig tilbage til det militærkup i 2006, der afsatte premierministerens bror, den daværende regeringschef Thaksin Shinawatra, der nu lever i eksil.