Eksperter: Flyet fløj i fire timer efter at det forsvandt

Data fra motorerne, som sendes til Rolls-Royce fabrikkerne, afslører angiveligt, at det forsvundne fly fortsatte efter at det forsvandt fra radarskærmene

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Amerikanske flyeksperter mener, at det forsvundne fly fra Malaysia Airlines kan have fløjet i op til fire timer efter at det forsvandt fra radarskærmene på ruten mellem Kuala Lumpur og Beijing.

Flere forskellige kilder inden for for både luftfart og terrorisme fortæller til den ansete avis Wall Street Journal, at de to Trent 800 motorer på Boeing 777 flyet automatisk sender oplysninger til Rolls-Royce fabrikkerne, som har konstrueret og bygget motorerne.

Oplysninger sendes automatisk hver halve time og fortæller om motorernes tilstand, flyets højde og fart. Disse data er angiveligt ved at blive analyseret nu, oplyser en kilde til avisen.

En talsmand fra Rolls-Royce fabrikkerne oplyser, at virksomheden gerne vil hjælpe myndighederne i Malaysia. Men talsmanden afviser at kommentere, hvorvidt myndighederne allerede har fået de vigtige data. Motoroplysningerne siger dog ikke noget om, hvor flyet måtte befinde sig under en vilkårlig flyvning.

Helt til Pakistan
Hvis flyet vitterlig har været i luften i fire timer efter at flyets transponder-signaler forsvandt , så kan det være fløjet yderligere 2.200 nautiske sømil. Dermed kan MH370 være nået helt ud til Det Indiske Ocean eller grænsen til Pakistan.

Det kan forklare, hvorfor det endnu ikke er lykkedes at finde Boeing 777-eren efter seks dages intensiv eftersøgning.

Årsagen til, at flyet kan være fortsat i fire timer uden at udsende nogen former for signaler, kan være mange. Ifølge den amerikanske efterretningstjeneste kan enten besætningen eller en person om bord på flyet have slukket for transponderen, der konstant melder hvor flyet befinder sig.

Amerikanske kilder i terrorbekæmpelse siger til Wall Street Journal, at der endnu ikke er klare indikationer på terrorisme. Der kan stadig være tale om tekniske problemer i flyet, som har umuliggjort enhver for for kommunikation med omverdenen.

Bruges til et andet formål
Ifølge Wall Street Journal arbejder de amerikanske myndigheder blandt andet med den teori, at flyet kan være blevet overtaget af terrorister og fløjet til en ukendt destination.

- Det kan være at flyet skal bruges senere til et andet formål, siger en velunderrettet kilde til Wall Street Journal.

Lokale medier beretter, at malaysisk politi også har været i de to piloters hjem for at foretage afhøringer af deres familier.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere