Annonce:
Annonce:

Det forsvundne fly: Ingen overlevede flystyrt

Malaysia Airlines har på et pressemøde oplyst, at ingen fra det forsvundne fly er overlevet

Fly og skibe er sat ind i eftersøgningen efter det forsvundne MH370. (Foto: AP)
Fly og skibe er sat ind i eftersøgningen efter det forsvundne MH370. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370 er med al sandsynlighed styrtet ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean, og der er ingen overlevende.

Det blev mandag oplyst på et pressemøde, som Malaysias premierminister Najib Razak stod i spidsen for.

- Det er med stor beklagelse, at jeg må informere jer om, at MH370 gik tabt i den sydlige del af Det Indiske Ocean, lød det fra premierministeren.

- De seneste par uger har været hjerteskærende, sagde han og bad pressen respektere de pårørendes privatliv i den kommende svære tid.

Dansk pilot kendte styrtet kaptajn privat: Her er hans teoriAustralsk flyvevåben finder nye vragdele

Pressemødet blev blandt andet holdt, fordi et skib fra den australske flåde efter alt at dømme er på sporet af vragmateriale, som kan stamme fra det forsvundne passagerfly.

Annonce:

Pårørende til flyets passagerer er blevet hasteindkaldt til et informationsmøde og flere bliver fragtet til Australien, skriver Sky News. Forinden havde de, ifølge BBC, modtaget en sms fra Malaysia Airlines.

- Malaysia Airlines beklager dybt. Det er hævet over enhver rimelig tvivl, at MH370 er gået tabt, og ingen om bord er overlevet. Som I vil høre inden for den næste time fra Malaysias premierminister, må vi nu acceptere, at alt tyder på, at flyet styrtede ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean, lød det i sms'en.

Kinesisk fly har fundet vragdeleDødsflyet dykkede fra 11 kilometers højde

Oplysningerne, der lå til grund for Najib Razaks udmelding mandag, kommer fra virksomheden Inmarsat, der har bearbejdet de mange MH370-satellitdata.

Hvad der fik flyet til at styrte er dog fortsat et mysterium, ligesom pressemødet heller ikke gav uddybende oplysninger om de mulige vragdele.

Ifølge flere medier regner man dog med, at vraget af MH370 vil blive fundet i Det Indiske Ocean inden længe - og allerede nu er der annonceret et nyt pressemøde tirsdag, som vil omhandle netop det.

Jagter muligt flyvrag på 'ubestemt tid'Flymysteriet: Satellit finder nye spor i havet

Annonce:

Konklusionen, om at ingen har overlevet, bunder til dels i, at flyet ifølge de nye oplysninger styrtede i en fjern afkrog af Det Indiske Ocean - langt fra landingsbaner og redningsmuligheder.

Mange af de pårørende var samlet på et hotel i Beijing, og ifølge ABC's udlandsredaktør medførte den tragiske besked skrig og gråd. En kvinde besvimede tilmed, lyder meldingen.<br /><br /><p><i>Læs eller genlæs Ekstra Bladets LIVE-dækning af pressemødet om MH370 herunder:</i></p><br /><br /><div id="cil-root-64c7a0abe5" class="cil-root"><span class="cil-config-data" title="{&quot;altcastCode&quot;:&quot;64c7a0abe5&quot;,&quot;server&quot;:&quot;www.coveritlive.com&quot;,&quot;geometry&quot;:{&quot;width&quot;:&quot;fit&quot;,&quot;height&quot;:400},&quot;configuration&quot;:{&quot;newEntryLocation&quot;:&quot;top&quot;,&quot;commentLocation&quot;:&quot;bottom&quot;,&quot;replayContentOrder&quot;:&quot;chronological&quot;,&quot;pinsGrowSize&quot;:&quot;on&quot;,&quot;titlePage&quot;:&quot;on&quot;,&quot;skinOverride&quot;:&quot;&quot;}}" /></div><script type="text/javascript"> window.cilAsyncInit = function() {cilEmbedManager.init()};(function() {if (window.cilVwRand === undefined) { window.cilVwRand = Math.floor(Math.random()*10000000); }var e = document.createElement('script');e.async = true;var domain = (document.location.protocol == 'http:' || document.location.protocol == 'file:') ? 'http://cdnsl.coveritlive.com' : 'https://cdnslssl.coveritlive.com';e.src = domain + '/vw.js?v=' + window.cilVwRand;e.id = 'cilScript-64c7a0abe5';document.getElementById('cil-root-64c7a0abe5').appendChild(e);}());

FAKTA: Overblik over MH370's forsvinden

* Passagerflyet MH370 fra Malaysia Airlines forsvinder lørdag den 8. marts på vej fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina.

* Der er tale om et Boeing 777-200-fly med 239 mennesker om bord. To tredjedele af de i alt 227 passagerer var kinesere.

* De malaysiske myndigheder siger, at de mistede kontakten med flyet klokken 01.30 lokal tid. Andenpiloten sagde godnat, da flyet forlod malaysisk luftrum.

* Myndighederne siger, at flyet umiddelbart efter, at det forlod malaysisk luftrum, slukkede sit kommunikationsudstyr og slog ind på en kurs, der bragte det væk fra ruten mod Beijing.

* Torsdag den 20. marts meddeler Australien, at satellitbilleder fra den 16. marts viste store uidentificerede objekter flydende i det sydlige Indiske Ocean cirka 2000 kilometer sydvest for Perth.

* Lørdag den 22. marts bliver den malaysiske transportminister oplyst om, at kinesiske satellitter få dage efter de australske havde opdaget lignende genstande 120 kilometer borte.

* Mandag den 24. marts oplyser Malaysia Airlines, at ingen fra det forsvundne fly ventes at blive fundet i live.

* På et pressemøde siger den malaysiske premierminister, at flyet med al sandsynlighed er styrtet ned i Det Indiske Ocean.

* Konklusionen baseres på data fra satellitter, der viser, at flyets sidste position var meget langt ude over havet og dermed langt fra en mulig landingsplads.

* Over 20 lande har deltaget i eftersøgningen af det forsvundne fly - både til vands og i luften.

FAKTA: Her er det sidste årtis værste flyulykker

Her følger de værste flyulykker i de seneste 10 år, som man har overblik over:

* Den 24. marts 2014 - Alle 239 passagerer på det forsvundne Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines formodes døde, efter at flyet har været forsvundet i mere end to uger.

* Den 20. april 2012 - En Bhoja Air Boeing 737 forulykker, da flyet nærmer sig lufthavnen i Pakistans hovedstad, Islamabad. Alle 127 mennesker om bord mister livet.

* Den 22. maj 2010 - Et Boeing 737 passagerfly styrter i en dal tæt på landing i det sydlige Indien, bryder ud i flammer og dræber 158 mennesker.

* Den 15. juli 2009 - 168 mennesker dør, da et russisk Tupolev passagerfly styrter ned på en mark i Iran.

* Den 30. juni 2009 - Et Airbus 310 fly styrter i det Indiske Ocean. 152 mennesker omkommer. En 13-årig pige overlever mirakuløst som den eneste.

* Den 1. juni 2009 - 228 mennesker mister livet, da et Airbus 330 passagerfly styrter ned i Atlanterhavet på ruten imellem Rio de Janeiro og Paris.

* Den 20. august 2008 - 153 mennesker dør, da en maskine fra det SAS-ejede selskab Spanair forulykker i den spanske by Madrid.

* Den 18. juli 2007 - 199 mennesker omkommer, da et indenrigsfly styrter ned ved São Paulo i Brasilien.

* Den 22. august 2006 - 170 mennesker mister livet i Ukraine, hvor et russisk passagerfly af typen Tupulev 154-fly styrter ned fra 10 kilometers højde.

* Den 9. juli 2006 - Et Airbus-300-fly fra det russiske selskab S7 kører af landingsbanen i Sibirien. 122 mennesker dør.

* Den 6. december 2005 - 120 mennesker dør, da et iransk militærfly styrter ned nær Teheran.

* Den 23. november 2005 - I Nigeria styrter et Boeing 737-fly fra selskabet Bellview ned. 117 mennesker omkommer.

* Den 16. august 2005 - Et colombiansk passagerfly styrter ned i Venezuela. 160 mennesker dør.

* Den 5. august 2005 - På Sumatra i Indonesien forulykker et Boeing 737-fly fra selskabet Mandala Airlines kort efter starten. Alle 149 om bord dør.

* Den 14. juli 2005 - En Boeing 737 fra det cypriotiske selskab Helios styrter ned i Grækenland. 121 mennesker mister livet.

* Den 3. januar 2004 - Egyptisk passagerfly af typen Boeing 737 fra selskabet Flash Air styrter ned i Det Røde Hav. 141 mennesker blev dræbt.

Kilde: BBC

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: