Dødstal efter mudderskred stiger til 24

22 personer savnes fortsat efter tragedien i delstaten Washington. Blandt de døde er tre børn

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Se video herover artiklen
______________________

Det officielle dødstal efter mudderskreddet i delstaten Washington er steget til 24 personer, mens 22 personer fortsat er savnede, oplyser myndighederne.

Tidligere lød antallet af døde på 21 personer, mens 30 var meldt savnede.

En baby på fire måneder og to børn på fem og seks år er blandt ofrene, efter en regnvåd bjergside pludselig rev sig løs og ødelagde veje og huse ved landsbyen Oso nordøst for storbyen Seattle 22. marts.

Mens redningsarbejdere kæmper sig igennem mudderet, så er de samtidig nødt til at beskytte sig mod giftigt slam. Spildevand, propan, opløsningsmidler og andre kemikalier ligger under overfladen af det grå mudder og murbrokkerne.

- Vi er bekymrede for dysenteri. Vi er bekymrede for stivkrampe. Vi er bekymrede for forurening, fortæller den lokale brandchef Richard Burke til journalisterne i området.

- Det sidste vi ønsker, er at tage nogle af disse forurenede stoffer ud herfra og ind i byen og tilbage til vores familier.

18 af de dræbte er blevet officielt identificeret, men ifølge myndighederne har det været kompliceret at beregne antallet af dræbte, da det ikke altid er hele lig, der bliver fundet i dyngerne.

Ulykken skete 16 kilometer vest for Darrington og begravede både en tosporet landevej og en række huse i mudder, træer og sten.

Indtil videre er ingen personer fundet i live i murbrokkerne fra det katastroferamte område, siden den dag mudderskreddet ramte.

Statens guvernør har mandag bedt præsident Barack Obama om at godkende en katastrofeerklæring, så områdets beboere og virksomheder kan benytte sig af føderale hjælpemidler.

Det sker efter en anden erklæring i sidste uge, der banede vej for at landets regering kan sende specialister til området.

Se også: Mudderskred ramte som godstog: 176 savnes