Soldat dræber seks Talibankrigere med et skud

Ramte plet, da han på 850 meters afstand med et skud tog livet af selvmordsbomber og fem andre oprørere

En britisk soldat fik ram på seks Taliban-krigere med et skud. Billedet her forestiller ikke den omtalte snigskytte. (Foto: AP)
En britisk soldat fik ram på seks Taliban-krigere med et skud. Billedet her forestiller ikke den omtalte snigskytte. (Foto: AP)

En britisk snigskytte i Afghanistan har slået seks oprørere ihjel med et enkelt skud.

Pletskuddet ramte udløseren på den bombe, som en selvmordsbomber bar på. Da bomben eksploderede tog den udover selvmordsbomberen også fem andre Talibankrigere med sig i døden, skriver The Telegraph.

Den 20-årige soldat fra The Coldstream Guards-enheden, som er en del af hærens ældste regiment, ramte sit mål på 850 meters afstand.

Skuddet faldt allerede i december, men hændelsen bliver først offentliggjort nu, da Storbritannien rykker tættere på at trække alle kampstyrker ud af landet i slutningen af året.

Snigskytten dræbte de seks Talibankrigere i Kakaran i det sydlige Afghanistan.

Ifølge oberst Col Richard Slack har den unavngivne skytte med sin handling forhindret et stort Taliban-angreb. Man fandt kort efter i nærheden en selvmordsvest, der var fyldt med 20 kilo sprængstof.

Han eksploderede
Flere hundrede britiske og afghanske soldater var på opgave i december, da de kom i ildkamp med mellem 15 og 20 oprørere.

- Fyren havde en vest på. Han blev identificeret af snigskytten, mens han bevægede sig ned langs et læhegn og kravlede op ad en grøft, fortæller obersten om hændelsen.

Ifølge ham havde Talibankrigeren et sjal på, som gled op og afslørede en maskinpistol.

Hans rival var dog udstyret med en såkaldt L115A3-riffel, som er en af briternes foretrukne og kraftigste snigskytterifler.

- De var i kamp, og han var ved at bevæge sig i skudstilling. Snigskytten ramte ham, og fyren eksploderede. Der lød en pause på radioen, og snigskytten sagde, ”Jeg tror, jeg lige har skudt en selvmordsbomber.” Resten af dem blev dræbt ved eksplosionen, fortsætter obersten.

Den unge snigskytte har angiveligt også dræbt en Talibankriger udstyret med en maskinpistol på 1340 meters afstand.

Storbritanniens væbnede styrker er så småt på vej ud af Helmand Provinsen, hvor de overlader mere og mere kontrol over sikkerhedssituationen til de afghanske styrker.