Afghanistan konfiskerer 22 ton sprængstof før valg

Afghanske sikkerhedsstyrker har beslaglagt tonsvis af sprængstof forud for præsidentvalget på lørdag

Fire dage før det vigtige præsidentvalg i Afghanistan melder landets indenrigsministerium, at afghanske sikkerhedsstyrker har konfiskeret mere end 22 ton sprængstof.

Mængden lå i omkring 450 sække og blev fundet i en kælder i den nordlige afghanske provins Takhar.

- Dette fund vil forhindre hundredvis af bombeangreb, og det vil få en betydelig indvirkning på den overordnede sikkerhed ved valget, siger talsmand for indenrigsministeriet Sediq Sediggi.

De største byer i Afghanistan er op til valget sat i højeste alarmberedskab, og der er udkommanderet 352.000 sikkerhedsstyrker, der blandt andet skal forhindre angreb på valgsteder.

Taliban har erklæret krig mod præsidentvalget, og i de seneste uger har oprørere haft held til at udføre flere angreb i Afghanistan og hovedstaden Kabul. Adskillige mennesker er blevet dræbt ved angrebene.

Præsidentvalget ses som en test, der vil vise, om de afghanske sikkerhedsstyrker er i stand til at tage sig af sikkerheden, før de fleste udenlandske tropper trækker sig ud af landet efter nytår.

Efter to Taliban-angreb på valgkontorer i Kabul i sidste uge og flere målrettede attentater mod udlændinge har vestlige valgobservatører ifølge Politiken forladt den afghanske hovedstad.