Det forsvundne fly: Efterforskes som en forbrydelse

Malaysisk politichef lukker ned: Sagen om det forsvundne MH370 efterforskes nu som forbrydelse, og det kan skade en eventuel retssag, hvis der kommer for mange detaljer frem, lyder det

Nye fly er sat ind i eftersøgningen af MH370. (Foto: AP)
Nye fly er sat ind i eftersøgningen af MH370. (Foto: AP)

Eftersøgningen af det forsvundne Malaysia Airlines-fly har taget en ny drejning. Nu efterforskes sagen nemlig som en forbrydelse - og det betyder, at det malaysiske politi fremover vil være mere forsigtige med, hvilke oplysninger der kommer ud.

Det oplyser politichefen i Malaysia, Khalid Abu Bakar, ifølge Wall Street Journal.

- Det kan have en betydning for en retssag, hvis vores fund afsløres nu, siger Khalid Abu Bakar og tilføjer:

- Men selvom vi efterforsker, kommer vi måske aldrig til at kende årsagen til, at flyet styrtede.

Se også: 'Godnat' var ikke sidste ord fra fly

Han fortæller også, at 170 mennesker allerede er afhørt i sagen - men der venter mange flere afhøringer. Derudover afventer myndighederne en redegørelse fra eksperter om pilotens flysimulator, som blev fundet i hans hjem.

Efterforskningen går dog kun på flyets personale, oplyser Khalid Abu Bakar. Flyets 227 passagerer er renset for mistanke om kapring, sabotage samt personlige og mentale problemer, der kunne have ført til flyets forsvinden 8. marts.

Se også: Fly-mysteriet: Data fra kaptajns flysimulator var slettet

Flyet MH370, der havde 239 mennesker ombord, har nu været forsvundet i knap fire uger. Siden har myndighederne ledt efter vragdele i flere områder, men indtil videre uden held. Flyet menes at være styrtet i Det Indiske Ocean, og Malaysia Airlines og myndighederne har meldt ud, at man ikke forventer at finde overlevende.

Senest har en britisk ubåd, HMS Tireless, tilsluttet sig eftersøgningen og skal blandt andet være med til at søge efter den sorte boks, som stadig udsender signaler - omend de bliver svagere dag for dag.

Se også: Nye radar-oplysninger: Dødsflyet fløj hurtigere

Derudover er der på flere amerikanske medier forlydender om, at filminstruktøren Peter Jackson har kastet sin private jet ind i eftersøgning. Den 80 millioner dollar dyre Gulfstream-jet kan flyve hurtigere end alle Royal New Zealand Air Forces fly, som også deltager i eftersøgningen.

Peter Jackson, der er bedst kendt for Ringenes Herre-filmene, er selv født og bosat i New Zealand, som ligger forholdsvis tæt på det område, man mener, MH370 er styrtet i.

1 af 3 Nye fly er sat ind i eftersøgningen af MH370. (Foto: AP)
2 af 3 Eftersøgningen af MH370 fortsætter. (Foto: AP)
3 af 3 Nye fly er sat ind i eftersøgningen af MH370. (Foto: AP)