To nye signaler i Det Indiske Ocean

Australske myndigheder afslører på pressemøde, at der er opfanget to signaler i Det Indiske Ocean

10 militærfly, to civile fly og 13 skibe deltager i søndagens efterforskning af det forsvundne fly.  (Foto: Zuma Press)
10 militærfly, to civile fly og 13 skibe deltager i søndagens efterforskning af det forsvundne fly. (Foto: Zuma Press)

Tidlig søndag morgen fortalte de australske myndigheder på et pressemøde i Perth, at der er blevet indrapporteret to nye signaler fra det område, hvor der ledes på højtryk efter det forsvundne fly.

Et kinesisk skib opfangede lørdag et signal, der er identisk med de signaler, som udsendes fra flyets meget omtalte sorte boks. Samme skib har igen fået lignende signal.

Se også: Forsvundet fly rejser tvivl om 'den sorte boks'

Signalet er opfanget i samme område - kun to kilometer fra gårsdagens signal.

- Jeg bekræfter, at det kinesiske skib har rapporteret om signalerne, men samtidig understreger jeg, at det ikke er bekræftet, at signalerne stammer fra det savnede fly.

- Der er tale om signaler på til sammen 90 sekunder, og det er et meget vigtigt spor for os, sagde søleder Angus Houston på pressekonferencen på Joint Agency Coordination Centre.

Lovende ledetråde

Derudover kunne Angus Houston fortælle, at de kun en time før pressemødet havde fået melding om, at det australske skib Ocean Shield også har opfanget et signal cirka 550 kilometer området, hvor første signal blev opfanget.

- Det signal vil selvfølgelig også blive efterforsket. Men indtil nu er den mest lovende ledetråd signalerne, som det kinesiske skib har opfanget. Og de kinesiske myndigheder deler alt, hvad de ved med os, siger Angus Houston.

Se også: Skib har sporet signal i Det Indiske Ocean

Efter flere spørgsmål fra de fremmødte journalister, slår Angus Houston fast, at det er vigtigt at fokusere på det positive og mulighederne.

- Vi må ikke spekulere. Vi er nødt til at arbejde med virkeligheden. Vi ved ikke, om flyet er styrtet i havet i det område. Vi er nødt til at koncentrere os om det, vi ved, sagde han, inden han lukkede pressemødet.

Der vil formentlig blive afholdt et nyt pressemøde om få dage.

Se også: Jagt på fly fra Malaysia intensiveres inden batterier dør

Fakta

Området, hvor der er opfanget signaler, ligger 2700 kilometer ud for Perth i Australien. Der er 4500 meter dybt i det område.

Angus Housten fortæller, at det vil blive meget svært at hente noget op fra disse dybder.

10 militærfly, to civile fly og 13 skibe deltager i søndagens eftersøgning på det forsvundne fly.

Intensiv søgning

Eftersøgningen blev lørdag optrappet til den mest intensive jagt hidtil i den sydlige del af Det Indiske Ocean i et forsøg på at finde de sorte bokse, inden batterierne dør.

Blandt andet er to undervandsfartøjer sat ind i eftersøgningen. Batterierne i flyets sorte bokse holder højst 30 dage og kan være meget tæt på at holde op med virke.

Dør batteriet, vil man miste signalet til boksen, og så skal der en såkaldt sidescan sonar i brug i forsøget på at finde boksen.

Se også: Det forsvundne fly: Efterforskes som en forbrydelse