Ny mystik om det forsvundne flys rute

Måske tog det forsvundne fly en rute, der skulle undgå radarer og risikoen for nedskydning. Det kan nye oplysninger i hvert fald tyde på

En kinesisk pårørende til de mange forsvundne ombord på MH 370 (Foto: AP)
En kinesisk pårørende til de mange forsvundne ombord på MH 370 (Foto: AP)

Den gode nyhed i disse dage i sagen om det forsvundne fly MH 370 er de signaler, som flere skibe har opfanget i det Indiske Ocean, der formentlig stammer fra flyets sorte boks.

På et pressemøde oplyser australske myndigheder mandag morgen dansk tid, at et af deres skibe ved navn Ocean Shield nu også har opfanget signaler.

Og at de er sendt på samme frekvens som den, der bliver udsendt fra Malaysia Airlines-flyet.

- Det er meget opmuntrende, udtaler Angus Houston, der leder eftersøgningen, ifølge internationale medier.

Men samtidig sår nye oplysninger ny tvivl om, hvilken rute flyet tog, inden det angiveligt styrtede i havet.

Ifølge en højtstående embedsmand i den malaysiske regering, som CNN har talt med, var flyet angiveligt inde over indonesisk luftrum, inden det forlod sin rute.

Den nye analyse tyder på, at flyet tog en rute specialdesignet til at snyde radarer på sin vej, lyder det.

Se også: Flychef: 'Meget stor' chance for at signalet kommer fra DET fly

Hvad disse nye oplysninger egentlig betyder åbner for nye spekulationer om, hvad der er foregået på flyet i dets sidste tid i luften.

CNN's juridiske analytiker Tom Fuentes udtaler:

- Jeg tror, at flyet er blevet fløjet den vej med vilje, men hvorfor er stadig et mysterium. Jeg tror ikke, de vidste, at de kunne undgå radarer, da der er mange radarer i området. De kan dog have forsøgt at undgå at blive skudt ned eller at støde sammen med et andet fly, siger han.

Det og tusindvis af andre spørgsmål vil blive lettere at besvare, når flyets sorte boks på et tidspunkt forhåbentlig bliver fundet.

For at øge chancen for at det sker, har Australien indsat et flådeskib, som har avanceret amerikanske lytteudstyr om bord.

Skibet er nu ankommet til det område, hvor kinesiske fartøjer har opfanget signaler, som kan stamme fra radiosenderen i den sorte boks.

Men myndighederne kæmper mod tiden.

Batterierne i boksens radiosender kan nemlig allerede være flade, da de egentlig kun skal holde i 30 dage ifølge internationale regler.

Flere eksperter understreger dog ifølge CNN, at batterierne formentlig kan holde adskillige dage længere, hvis de var fuldt opladt.

227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer er savnet efter flyets forsvinden.