Politichef i Donetsk går af efter pres fra demonstranter

Konflikten i Ukraine eskalerer yderligere. Efter pres fra demonstranter går politichefen i Donetsk nu af

Politichefen i den østlige ukrainske by Donetsk siger, at han træder tilbage efter krav fra prorussiske demonstranter, som lørdag har stormet og indtaget politihovedkvarteret i byen. Det skriver Reuters.

Et vidne i Donetsk fortæller endvidere, at det ukrainske flag ikke længere vajer over bygningen. I stedet har demonstranterne hejst et flag, som repræsenterer dem.

- I overensstemmelse med jeres krav, træder jeg tilbage, siger politichef Kostjantyn Posjydajev.

Omkring 200 prorussiske demonstranter bevæbnet med køller og stokke stormede og indtog lørdag eftermiddag politihovedkvarteret.

Demonstranterne mødte ingen modstand, og en bus fyldt med nogle få snese urobetjente, som hurtigt kom til stedet, blev set vifte med orange og sorte bånd, som symboliserer støtte for det russiske regime.

Donetsk er den femte største by i Ukraine med omkring en million indbyggere. Byen er også hovedstad for regionen med samme navn.

Tidligere lørdag kaprede omkring 20 militante prorussere mindst 400 håndvåben og 20 automatrifler fra en politistation, som de har besat, i den østligt beliggende ukrainske by Slaviansk.

Gruppen indtog også en anden bygning, der huser det lokale hovedkvarter for den statslige ukrainske sikkerhedstjeneste.

Demonstranterne kræver en folkeafstemning i området om løsrivelse fra Ukraine og tilslutning til Rusland, ligesom det har været tilfældet med halvøen Krim ved Sortehavet.