Mindst 35 dræbt af bomber nær Nigerias hovedstad

Eksplosioner har mandag raseret en busstation i udkanten af Nigerias hovedstad. Dødstallet er endnu ukendt

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Mange mennesker er dræbt, efter at kraftige eksplosioner mandag morgen har rystet en travl busstation i udkanten af Nigerias hovedstad, Abuja.

Det er endnu uklart, hvor mange ofre der er tale om, men ifølge den lokale avis Premium Times frygtes det, at over 200 personer er døde i angrebet.

Den nigerianske avis The Guardian skriver, at mindst 50 personer er dræbt, mens korrespondenter fra nyhedsbureauet Reuters har talt mindst 35 lig.

Flere køretøjer, herunder 12 busser, er ødelagt, skriver Premium Times.

- Jeg ventede på en bus, da jeg hørte en øredøvende eksplosion efterfulgt af røg. Folk løb rundt i panik, siger Mimi Daniels, der arbejder i Abuja, til Reuters.

Herefter fulgte endnu en eksplosion, siger hun.

Et andet vidne fortæller, at flere busser proppet med arbejdere er ramt.

- Mere end to busser blev skåret op af eksplosionen, siger Kingsley Ajimobi.

- Jeg så mange døde i bussen. Flere var såret, siger han.

Nigerianske myndigheder bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at der er tale om eksplosioner, og at der var mange pendlere på stedet, der var på vej til hovedstaden.

- Redningsfolk arbejder på stedet. Der var så mange mennesker på stedet, så der må være mange tilskadekomne, siger Manzo Ezekiel fra det nationale ulykkesberedskab.

Ingen har foreløbig påtaget sig skylden for angrebet, men mistanken vil sandsynligvis rette sig mod den islamistiske militante gruppe Boko Haram, der står bag mange blodige angreb i Nigeria.

Siden 2009 har gruppen, der kæmper for at få sharia-love indført i hele det store vestafrikanske land, dræbt tusinder i de nordlige og centrale dele af landet.

Boko Haram, der betyder "vestlig uddannelse er en synd", har længe været aktiv i den nordlige del af landet med angreb, der primært har været rettet mod kristne.