Fire døde efter koreansk færgeforlis - 291 savnes fortsat

Redningsarbejdet fortsættes efter sydkoreansk færge er sunket

Eftersøgningen efter overlevende fortsætter på trods af, at skibet Sewol nu stort set er forsvundet under havets overflade. (Foto: AP)
Eftersøgningen efter overlevende fortsætter på trods af, at skibet Sewol nu stort set er forsvundet under havets overflade. (Foto: AP)

Håbet synes at svinde hastigt for de mange sydkoreanere, der onsdag formiddag lokal tid sank sammen med færgen Sewol ud for Sydkoreas kyst.

Se også: Færge synker i Sydkorea: To døde og 295 savnet

Indtil videre er fire bekræftet døde i forliset, men ifølge CNN savnes omkring 291 personer fortsat efter det katastrofale forlis.

Blandt de i alt 459 ombordværende var blandt andet 325 studerende fra et gymnasium i hovedstaden Seoul. Det lykkedes redningsmandskab at redde 164 mennesker, oplyser de sydkoreanske myndigheder.<br /><br /><p>I kampen mod tiden for at finde de mange mennesker i det kolde vand, er blandt andet amerikanske flådefartøjer også blevet sat ind for at bidrage til eftersøgningen.</p><p>Skibet sendte det første nødsignal omkring klokken ni lokal tid, og i løbet af to timer var skibet sunket.</p><p><b>Hoppede i det kolde hav</b><br /> Vidner har berettet om, at folk hoppede i vandet for at undgå at gå ned sammen med skibet. Forinden havde redningsmandskab kæmpet for at redde passagererne, mens dele af skibet fortsat var oven vande.</p><p>Over for <a href="http://edition.cnn.com/2014/04/16/world/asia/survivors-korea-ferry/index.html?hpt=hp_c1">CNN</a> har flere af de personer, der er blevet reddet i land, fortalt om de kaotiske scener ombord på skibet, der startede, da skibet begyndte at tippe.</p><p>- Vi troede først, at det var på grund af tidevandet, siger Kim Sung-Mook til CNN.</p><p>På grund af de pludselige og kraftige vip til siden, blev flere kastet rundt, har den studerende Lim Hyung Min fortalt.</p><p>- De studerende faldt og blev kastet ind i ting, så de begyndte at bløde, fortæller han.</p><p><b>'Forhold jer i ro'</b><br /> Flere vidner har forklaret, at folk ikke søgte mod toppen af skibet, fordi annonceringer over skibets højtalersystem rådede folk til at blive, hvor de var.</p><p>- Over højtalerne blev vi bedt om ikke at bevæge os, fordi det kunne være farligt. Så alle blev, hvor de var. Men da vandet begyndte at sive ind, begyndte folk at bevæge sig op mod højere niveauer, siger Kim Sung-Mook.</p><p>Han nåede selv væk fra skibet, men mens han var på vej op i helikopteren så han 30 mennesker fanget inde i skibet, da skibet sank.</p><p>- Medmindre de har smadret et vindue, tror jeg det har været umuligt for dem at komme ud, siger han til YTN.</p><br /><br /><img id="_deabc842-f929-43f1-9178-1d927adbbc2f" src="https://ekstrabladet.dk/migration_catalog/NICA/article4693620.ece/image_binary/South%20Korea%20Ship%20Sinking" alt="South Korea Ship Sinking" /><br /><br /><p>Mens den desperate eftersøgning fortsætter, venter de pårørende på godt nyt inde på land. Efter mere end otte timers forsvinden, svinder håbet dog hastigt for de mange studerende og andre passagerer, der frygtes fortsat at være fanget på skibet.</p>
1 af 3 Der er ikke meget tilbage af det forliste skib Sewol. (Foto: AP)
2 af 3 Pårørende håber stadig på godt nyt om de savnede fra færgeforliset. (Foto: AP)
3 af 3 Eftersøgningen efter overlevende fortsætter på trods af, at skibet Sewol nu stort set er forsvundet under havets overflade. (Foto: AP)