Ny mystik om MH370s kurs: Hvorfor gik flyet til maks-højde?

Det amerikanske nyhedsmedie CNN bringer oplysninger om ændret kurs for det forsvundne fly MH370. Hvorfor fløj flyet pludselig mod den maksimale højde?

Spørgsmålene fortsætter med at vælte ned over myndighederne i særligt Malaysia, efter at MH370 nu har været forsvundet i seks uger. (Foto: AP)
Spørgsmålene fortsætter med at vælte ned over myndighederne i særligt Malaysia, efter at MH370 nu har været forsvundet i seks uger. (Foto: AP)

Efter seks uger uden fysiske spor af det forsvundne fly MH370 fra Malaysian Airlines, fortsætter nye oplysninger at komme frem om flyets rute inden det forsvandt.

Se også: Malaysiere: Regeringen skjuler viden om forsvundet fly

Den seneste tilføjelse til flyets mystiske kurs er, at flyet pludseligt skulle have fløjet meget højt op.

Det oplyser en kilde fra de malaysiske luftfartsmyndigheder over for CNN.

Mens flyet fortsat var i det vietnamesiske luftrum undervejs fra Kuala Lumpur til Beijing, skiftede det pludselig kurs ved at dreje venstre mod vest. Derefter steg flyet op til en højde på 39.000 fod - knap 12 kilometer - som er tæt på flyets maksimale sikre højde på 12,5 kilometer.

Se også: Nyt fund i jagten på MH370: To liter olie

Herefter forblev flyet i den højde i 20 minutter hen over den malaysiske halvø, før det igen begyndte at dykke til lavere højder.

Hvorfor flyet på den måde skiftede kurs, bliver føjet til den lange liste over spørgsmål vedrørende flyets mystiske forsvinden. Helt grundlæggende er der endnu ikke fundet svar på, hvorfor flyet i første omgang skiftede kurs fra den oprindelige rute.

Sendere sendte ikke signaler
Efterforskere har ifølge CNN for nylig slået fast, at flyet skulle have fire nødsendere, såkaldte ELT'er (Emergency Locator Transmitter), som skulle sende signaler til satelitter i tilfælde af styrt eller kontakt med havoverfladen. Efterforskerne undrer sig derfor også over, hvorfor flyet ikke har sendt signaler via senderne, da det efter al formodning styrtede ned et sted vest for Australien.

Se også: Miniubåd kom for dybt ned: Afbryder jagt på MH370

Imens fortsætter eftersøgningen der, hvor flyet formodes at være styrtet. Tidligere er der opfanget signaler fra det, man formoder er flyets sorte boks, og en miniubåd er derfor i færd med at finkæmme området for spor efter flyet, der havde 239 passagerer ombord.

Vedvarende konspirationsteorier har foreslået, at flyet er blevet kapret af terrorister eller russere, hvorefter det er blevet fløjet ind på det asiatiske fastland. Efterforskere har dog flere gange afvist teorierne, ligesom alle lande, der har kystlinje ud mod Det Indiske Ocean har afvist, at noget fly skulle være fløjet ind i deres luftrum. Terrorceller som Al-Qaeda har også tidligere afvist at skulle stå bag flyets forsvinden.

Se også: Fly-eftersøgning af havbund kan være slut om en uge

Det ventes at eftersøgningen med miniubåd vil fortsætte en uge mere. Myndighederne har endnu ikke oplyst, hvad næste skridt i eftersøgningen vil være, hvis gennemsøgningen af havbunden ikke bærer frugt.